Ett spännande paket + min nya adress

I dag fick jag (och ett gäng andra bloggare) ett roligt paket i brevlådan. Paketet var inslaget i engelskt tidningspapper och innehöll någon slags bok kändes det som. Posten hade dessutom plastat in paketet i en genomskinlig plastpåse eftersom det hade gått sönder i kanten.

Simon Kernick-paketetInnan jag öppnade paketet så uppmärksammade jag den lite roliga adresseringen. Det stod “Henriks blogg” och min gamla adress som mottagare.

Jag kan nu upplysa Gilda & Jenny samt alla andra om mitt efternamn och min nya adress:

Henrik Larsson
Östgötagatan 32
116 25 Stockholm

Nu till innehållet i paketet. Det var ett förhandsexemplar av en ny kriminalroman. Författaren heter Simon Kernick och “Handel med döden” är hans första bok som utkommer på svenska. Enligt följebrevet är boken hyllad och rosad i hemlandet England. Boken handlar om den hårdhudade Londonpolisen Dennis Milne som extraknäcker som kallblodig yrkesmördare. Hans bisyssla är alltså att skipa den rättvisa han inte kan skipa som polis.

Simon Kernick-paketet

Jag tror att jag kommer att gilla den här boken för senast i dag funderade jag på vad jag ska läsa när jag är klar med Millennium-trilogin. Första boken om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander höll mig i ett järngrepp. Jag sträckläste den verkligen och det var en riktigt bra bok.

Nu har jag läst 414 av 632 sidor i bok två, “Flickan som lekte med elden”, och den håller mig om möjligt i ett ännu fastare järngrepp. Jag läser sent sent varje kväll så att Annika inte kan sova och jag läser på tuben till och från jobbet. Ja, jag läser även på lunchen om jag kan.

One thought on “Ett spännande paket + min nya adress”

  1. Yo Henrik, kul att Kernick uppmärksamma i sverige, jag har varit lite inne på att köpa hans thrillerroman A Good Day to Die. Den verkar skitspännande, hoppas att de översätter hans äldre böcker också!

    mvh johan på http://www.kanonfilm.se

Comments are closed.