En vecka på Paramount

I går kväll bokade vi äntligen hotell i New York. Vi ska bo på Paramount Hotel nära Times Square.

Det här hotellet har lite intresanta fakta omkring sig. Hotellet byggdes redan 1928 och 1986 köptes det av Ian Schrager som precis hade sålt sin nattklubb Studio 54 (som ligger bara en liten bit upp på Broadway). Han stängde hotellet för att under 18 månader låta det genomgå en total redesign. Ansvarig för redesignen var ingen mindre än Philippe Starck. 2004 sålde Schrager hotellet till företaget bakom Hard Rock Café, som två år senare såldes till The Seminole Indian Tribe of Florida. Jag antar att det innebär att vi ska bo på ett hotell som ägs av en indianstam. Coolt.

De flesta rum har reproduktioner av Vermeer-målningar bakom sängarna. Kolla här:

3 thoughts on “En vecka på Paramount”

  1. Snyggt! Trist bara om det blir som med tavlan i Californication… :P

    Grymt med USA-resa, blir sjukt avis!

Comments are closed.