Film: Darling

Darling har kallats förra årets bästa debut, och jag kan nog hålla med. Johan Klings film handlar om känslomässigt iskalla Eva (Michelle Meadows), en ung Östermalmsbrutta som ägnar dagarna åt att inte le, och Bernad (Michael Segerström) som är 61 år och nyligen uppsagd från jobbet han haft i 30 år. Bernad är dessutom nyskild och bor ensam i en flådig villa som han tömmer på möbler för att ha råd med räkningarna. Dessa två ensamma personers vägar korsas och där uppstår för första gången lite mänsklig värme i filmen som annars på ett mycket snyggt sätt speglar yta och iskalla känslor. Mycket bra skådespelarinsatser av Michelle Meadows och Michael Segerström!

Betyg: 4 av 5.

» Trailer på Darlingfilm.se (Direktlänk till trailern)
» Recension i DN (betyg 4 av 5)
» Recension i SvD (betyg 3 av 6)