Äntligen hi-tech – ofantligt kass

TV4s sommarsatsning på ännu ett program i Äntligen-serien, Äntligen hi-tech, är inget annat än en rejäl flopp. Istället för att satsa på ett kul och inspirerande program som visar hur man kan använda ny teknik i vardagen har de lagt krutet på en brödraduo som nog ska framstå som lite roliga. Det är dom inte. De är patetiska och framstår som två töntar när de kör någon slags teater i varje avsnitt.

För er som inte sett programmet kan jag berätta hur det funkar. Ett “team” bestående av en programmerare, en snickare, en it-strateg och en brödraduo får ett uppdrag där de ska förenkla vardagen med hjälp av ny teknik.

Problemet är att dom inte förklarar ett skit utan bara åker runt och produktplacerar sponsorernas produkter. Det vore ju mycket bättre om de faktiskt försökte förklara hur man kan använda tekniken, inte bara installera den. Och den där pajiga teatern kan dom skippa direkt, den är som sagt bara töntig.

Nästa vecka är min kompis Jeroen med och får hjälp med ny teknik till sin fina träbåt.