Äntligen hi-tech – ofantligt kass

TV4s sommarsatsning på ännu ett program i Äntligen-serien, Äntligen hi-tech, är inget annat än en rejäl flopp. Istället för att satsa på ett kul och inspirerande program som visar hur man kan använda ny teknik i vardagen har de lagt krutet på en brödraduo som nog ska framstå som lite roliga. Det är dom inte. De är patetiska och framstår som två töntar när de kör någon slags teater i varje avsnitt.

För er som inte sett programmet kan jag berätta hur det funkar. Ett “team” bestående av en programmerare, en snickare, en it-strateg och en brödraduo får ett uppdrag där de ska förenkla vardagen med hjälp av ny teknik.

Problemet är att dom inte förklarar ett skit utan bara åker runt och produktplacerar sponsorernas produkter. Det vore ju mycket bättre om de faktiskt försökte förklara hur man kan använda tekniken, inte bara installera den. Och den där pajiga teatern kan dom skippa direkt, den är som sagt bara töntig.

Nästa vecka är min kompis Jeroen med och får hjälp med ny teknik till sin fina träbåt.

12 thoughts on “Äntligen hi-tech – ofantligt kass”

 1. Såg bara börja idagens program så jag vet inte hur det blev. Förra vecka när de förenklade på Campingen i Trosa så tyckte jag nog att det var ok.

 2. Ledsen Birgitta. Inte ens då var det okej. Programet är så dåligt att det är pinsamt. Till och med Powerpuffpinglorna är bättre än det här.

 3. En kväll för ett par veckor sedan satte jag mig för att se det asvnitt där de skulle fixa till någons sommarstuga med fjärrövervakning och så vidare. I sex eller sju minuter stod jag ut, sedan var det avstängning som gällde. Dels är upplägget ultratöntigt med påklistrade roller och relationer som inte har det minsta med saken att göra och dels insåg jag genast vad som skulle göras och att det knappast var något nytt. Problemet med ett sånt här program är att hitta rätt målgrupp. Förklarar du ingenting fattar bara vi som redan är frälsta och förklarar du för mycket blir det barnprogram. Vem har TV4 tänkt sig ska se på Hi-Tech med någon slags behållning?

 4. På tal om teknik.
  Jag har en Imac och skulle vilja koppla den till min 40″ samsung LCD tv.
  Har någon något bra tips vilket ger en grym kvalitet.
  Kosta vad det vill bara man får en bild i top klass.
  Tack…

  ps: Tack Henrik än en gång för livestrong armbandet

 5. Uppenbarligen blir du tillräckligt fascinerad av vad Äntligen Hi tech gör för att ta kort på deras installationer till lilla fotoalbum. Eller du kanske aldrig hade sett ett lasertangentbord förut?
  Ska inte vara så snabb att döma Henrik…

 6. Du Anonymous, om du hade läst bloggen ordentligt så hade du sett att jag åkte med Jeroens båt innan programmet sändes och han visade då upp alla roliga tekniksaker han fått. Nej, jag hade aldrig sett ett lasertangentbord live tidigare.

  Att jag tycker programmet är genomkass betyder inte att jag ogillar teknikprylar, right?

 7. Adam: Du ska ha en HDMI-kabel. Den passar i TVn och kanske måste du ha en adapter i iMacens ände. Så har jag kopplat min PM G5 till min Samsung-LCD.

 8. Oj då! Ledsen att jag inte läst din blogg ordentligt (finns det NÅGON som läser din blogg överhuvudtaget?).
  Lycka till med bloggen och livet, blir säkert bra.
  /
  PS. Adam, HDMI-kabel i all ära men om det får kosta vad det vill så skulle jag sälja Samsungen och köpa en plasma eller LCD med bättre bildhanteringsprogram men det där vet Henrik mer om…

 9. Håller med om att det är pissdåligt men chicket från MS lyfter ju programmet.

 10. Ganska coolt att det var Alex Schulman, han var inte alls lika känd då! Nu är han mer känd och jag tror att om tv4 gör en säsong till kommer många fler titta, nu när man förstår sig på Alex och hans humor mer…

Comments are closed.