Museum x 2

I går passade jag på att kolla in två olika museer. Först Stockholms Stadsmuseum där utställningen Design: Stockholm lockade. Den var tyvärr inget speciellt, men man kan lätt döda en timme där om man inte har något bättre för sig. En del kul grejer, men absolut inget revolutionerande eller upphetsande. Kollade igenom resten av museumet också, och det var ännu värre. Inte värt den där extra halvtimmen. Men allt var ju gratis så varför klaga. Jag har ju semester :)

Sen åkte jag bort till Nationalmuseum där det just nu pågår en utställning om konstnären och formgivaren Stig Lindberg.

Stig är nog mest känd för de serviser han formgav åt Gustavsbergs porslinsfabrik. Han har jobbat med många andra material och uppdrag och har bland annat formgivit en tv åt Luma, sparbössor åt Handelsbanken och tyger åt NK.

Utställningen var inte så värst stor men ändå intressant och bra. Väl värd att besöka! Dessutom finns en permanent (?) utställning om modern design på samma våningsplan som är värd att besöka.

Här är två bilder från utställningen:

6 thoughts on “Museum x 2”

 1. Vad trevligt, det är något som lockar mej också.
  Det finns ju nästan i varje hem något av Stig Lindberg.
  Ett tips! Gå också och titta på utställningen om
  Bruno Matsson på Arkitektmuseét så kan Du nog finna de möbler som jag har hemma.

 2. Apropå utställningar kan jag rekommendera utställningen som pågår på Koserthuset till slutet av augusti. Öppet 11 – 17 varje dag.

 3. Tänkte precis också tipsa om utställnignarna i konserthuset så ser jag att Carina redan gjort det:-)

 4. Ja, jippie för utställningar… Vi var på Tekniska Museet i förrgår. Typ helt ensamma. Varmare inne än ute. Ingen hit. Inte museet heller.

 5. Jag tyckte designutställningen var helt fantastisk, fast det kanske jag tycker bara för att jag utbildar mig till industriell designer.

Comments are closed.