Krognytt

Gustav skriver om lite intressanta krognyheter.

  • Lydmar blir kontor. Trist, inte för att jag själv hänger där speciellt ofta, men deras insats för jazz-, r&b-, hiphop- och soul-scenen i Stockholm är odiskutabel. Ingmari har tagit hit alla från The Roots till Billy Bragg via De La Soul och Bilal och gjort så sjukt mycket för den här stan att hon borde få nån form av Lifetime Achievement Award med tillhörande K-märkning av Lydmar så att det aldrig kan gå som det verkar göra nu. Pelle Lydmar säger i dagens SvD att han ångrar försäljningen till Ljunggrens. Det verkar vara lite i senaste laget dessvärre.
  • Öst 100 blir också kontor efter helgen. Inte riktigt lika trist direkt. De dansade en sommar, var det för tre år sen (?), men sen hände inget mer. Lunchrestaurang, alldeles malplacerad, alldeles för stor, alldeles för dyr, alldeles för fel publik och personal och attityd och musik och allt. Jag kan faktiskt säga ärligt att jag bara haft roligt på Öst100 en enda gång och det var när Peter Åsbrink och Co hade fet bjudspritspremiär på sin klubb DISCO.
  • Gamla Per Hagman-80-talshaket Victoria i Kungsan sägs vara köpt av ägarna till Centro, och Staffan från East (fd Sjögräs-Staffan!) blir ny restaurangchef! Det tycker jag låter alldeles lysande!

2 thoughts on “Krognytt”

  1. För att hålla sig till hotell-temat så kan jag rekommendera Rival. Riktigt trevligt och skönt häng.

Comments are closed.