Expressen är årets digitala dagstidning

Dagens bild 2005-09-28

I kväll korades Expressen till årets dagstidning inom digitala medier. Detta skedde vid en gala på Nalen i Stockholm. Vi tog hem titeln före Svenska Dagbladet och Aftonbladet som också var nominerade i kategorin “digitala medier”.

Härliga tider!

Juryns motivering lyder:
“För en genomtänkt, bred och visionär satsning på nya medier och nya kanaler. På webben och tv:n, i radion och mobilen – hela tiden med nyhetskonsumentens bästa för ögonen.”

Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Nya Medier:
– Roligt att våra satsningar uppskattas! Många medarbetare, främst på vår sajt, har jobbat hårt med begränsade resurser under många år. Att antalet unika besök ökat med 50 procent i år är ett bevis på att de gör ett bra jobb, detta pris är ett annat bevis.

Läs mer:

 • Expressen
 • Pressens Tidning
 • 5 thoughts on “Expressen är årets digitala dagstidning”

  1. Grattis. Expressen har ju tagit sig i kragen numera, till skillnad från när Aftonbladet.se ägde helt. Bra med konkurrens i toppskiktet.

   Måste dock framföra rent tekniska synpunkter (även fast det kanske inte är rätt forum för det). Expressen.se har enligt mig gränsfall horribel grafisk layout, och kör man framsidan genom W3C:s validator hittar den (vid denna tidpunkt) hela 953 fel, vilket är smått fantastiskt då sidan ju bara är doctype:ad som HTML 4.01 Transitional. Layout- och designgruppen borde ha smisk och sättas på nyproduktion snarast. XHTML Strict och CSS, tack.

  2. W3C-validering är säkert jättebra. I teorin. I verkligheten funkar sidor väldigt bra även utan 100% W3C-validering.

   Men visst, om/när vi gör om sidan så blir det säkert XHTML.

  3. Jag tillhör inte majoriteten heller. Brukar roa mig med Firefox och Greasemonkey för att strukturera om webbsidor så de passar mig, men med expressen.se så får man gråta blod åtminstone tre gånger innan man hittar ett XPath-uttryck som passar (i alla fall gjorde jag så innan jag hittade Platypus!). Tills man uppdaterar sidan, vill säga.

   Men det är ju knappast ditt fel. :)

  Comments are closed.