Att våga ta steget

Att våga ta steget är något man kanske gör för sällan. Det kan vara allt från det lilla i vardagen eller det livsavgörande. Det som kanske kommer att förändra, försämra eller förbättra resten av ens liv. Eller bara morgondagen.

En som vågar är Arne Mårtensson. Arne är ordförande i Handelsbanken. Han har dessutom sex andra styrelseuppdrag som måste anses som några av de tyngsta man kan ha i svenskt näringsliv. Som Arne själv säger: “Jag har sju styrelseuppdrag som många skulle ge en högerhand för”. Sannerligen. Nu lämnar han alla dessa uppdrag och sticker ut på en jordenruntsegling med frugan. Det går ju ingen nöd på Arne rent ekonomiskt under tiden. Han får 75% av sin lön på 10 miljoner under tio år framöver och därefter (efter 65) får han 65% livet ut. Det är klart det är lite lättare att ta ett stort steg om man har en ekonomisk trygghet. Fick jag 7,5 miljoner om året i tio år så skulle jag sticka ut i världen på fem röda. Bara svänga förbi jobbet och säga hej hej, vi ses. I Arnes fall så räknar han dock med att vara tillbaks på jobbet om tre år.

Dagens Industri: Arne Mårtensson kastar loss från SHB

2 thoughts on “Att våga ta steget”

  1. Hmmm…ja med den ekonomin, så är det ju en piece of cake att ta ett steg ut i världen ju.

  2. …skojar du, hur kul är det att vara IT-tekniker på Handelsbanken…som jag är….*ler*…hade två veckors semester i somras och har projekt anställning, inte fast…jag är INTE avis alls på Arne…(surt sade räven)

Comments are closed.