Tipsa mig om en bra optiker

Jag behöver nya linser och nya glasögon, men jag vet inte vilken optiker som ska få äran att ha mig som krävande kund. Vet du? Tipsa i så fall mig!

Jag kör med linser nästan all min vakna tid och trivs bra med det. Nu ser jag dock inte så bra med min gamla styrka längre så jag tänker byta modell och styrka. Och så ska jag passa på att byta ut mina supergamla glasögon. Med de jag har nu kan jag knappt se på tv. Köra bil är det inte tal om.

Vad kräver jag då av en bra optiker? Jag vill INTE betala svindyra priser för mina linser. Kostar de 500 spänn hos optikern så ska de vara max 5-10% billigare på nätet. Jag kan mycket väl tänka mig att köpa linserna hos optikern framöver, men då får det inte vara mer än 5-10% i merkostnad. Det är så mycket jag värderar personlig service.

En del optikerkedjor tar fram egna produkter för att förhindra kunderna att köpa samma sak billigare på nätet. En sån optiker vill jag inte ha. Min optiker ska vara kunnig och gärna hänga med och vara i framkant på utvecklingen när det gäller kunskap om nya material och sånt.

Så, vilken optiker i centrala Stockholm skall jag vända mig till?

Bonusläsning: I februari undersökte jag linspriserna hos näthandlarna och det var stor skillnad.

8 thoughts on “Tipsa mig om en bra optiker”

 1. Ingen aning eftersom jag själv tror mig se perfekt… men jag vetetusan om jag gör det längre så jag undrar istället var man ska gå för att kolla synen och om man kan göra det kostnadsfritt?

 2. Går själv till blic/specsavers på Hornsgatan.
  Fick jättebra service där.
  Inte problem med nåt.

 3. jag har varit väldigt nöjd med min optiker (både linser och glasögon), i o f länge sen jag var där nu, men jag tror det finns en chans att de matchar dina kiterier.

  City Optik
  Tel. 08-791 75 70
  Drottningg. 80
  http://www.cityoptik.com/

  lycka till!

 4. hej hej!

  Spana på http://www.reco.se, en relativt ny sida men ska man tipsa till en kan man ju lika gärna tipsa till hela sverige på en gång. Bra företag ska få synas tycker jag, även om de inte har råd med TV reklam..

  Svejs!

Comments are closed.