Jag har frigjort fyra böcker

I dag har jag frigjort fyra av de böcker jag hade stående hemma i mina alt mer välfyllda bokhyllor. Jag valde ut en bok som jag läst och tre som jag aldrig skulle komma att läsa. Bättre att någon annan får läsa dem än att de står och blir gamla i mina hyllor.

Alltså registrerade jag mig (äntligen, efter flera års tankar på det) på BookCrossing.com. Jag lade in mina fyra böcker och fick fyra olika BookCrossing-IDn till dem. Printade ut fina BC-lappar som jag klistrade på bokens insida och baksida.

BookCrossing går alltså ut på att man registrerar böcker och sen släpper ut dem i det fria så att andra personer kan hitta dem och läsa dem. Förhoppningen är att de som hittar böckerna ska logga in på BookCrossing och rapportera var de hittade boken och sen, efter att de läst den, rapportera var de lämnade den. Så ska det hålla på, i evighet eller tills någon bryter kedjan.

Mina två första böcker fick en så kallad “controlled release” när jag gav dem till Zandra. En av dem lämnade jag på Burger KIng och den sista ska jag lämna någonstans i kväll tänkte jag.

Dessa böcker har jag registrerat:
Trilogin – Bruno K. Öijer
Den upplysta stigen – Kjell Eriksson
Morfin – Tomas Jacobsson
Mazettis nya blandning – Katarina Mazetti

One thought on “Jag har frigjort fyra böcker”

Comments are closed.