Det är så jävla lågt, Glocalnet!

Det ringde en tjej från Glocalnet. Hon ville bara berätta att dom sänkt sina priser nu och att jag som redan är kund kommer att få deras nya prislista hemskickad. Redan här anade jag ugglor i mossen och berättade att jag helst inte ville ha den hemskickad.

Glocalnet: Men vi måste skicka hem den till alla kunder.
Henrik: Jasså, varför det? Jag kommer ändå att slänga den. Vill jag titta i er prislista så kollar jag på er hemsida.
Glocalnet: Många vill ha den skriftligen och så flyttar vi över ditt fasta abonnemang från Telia samtidigt..
Henrik: Ehh, jaha…?
Glocalnet: Då läser jag upp det vi kommit överens om. I dag den 17 augusti har du Henrik Larsson valt att ansluta dig till våra nya priser och flytta ditt fasta abonne…
Henrik: NEJ, VI HAR FAN INTE KOMMIT ÖVERENS OM DET! Du sa att du skulle skicka hem en prislista, som jag dessutom inte ville ha. Men det var ett snyggt trick, det medges.

Tjejen blev lite stum och försökte sen med alternativa trick som “vill du inte ringa billigare?” och “det är ju dyrare med Telia”.

Glocalnet ringer alltså runt till alla sina kunder och försöker under falsk flagg få ta över även deras fasta abonnemang. De säger att det gäller nya lägre priser och så flikar de lite snabbt in att de även flyttar kundens fasta abonnemang. Det är ett riktigt jävla lågt sätt Glocalnet. Ville ni bara sänka priserna så behöver ni ju inte ringa runt till alla kunder, right?

Jag hade gärna både accepterat era lägre priser och låtit er ta över mitt fasta abonnemang om ni hade gjort det med klara och tydliga metoder. Det här jävla bondfångeriet är inte OK så nu skiter jag i er och byter till Optimal Telecom. Det var enkelt gjort via deras hemsida och nu ringer jag med prisgaranti. För 172 kronor i månaden får jag ett 12-månaders abonnemang och ringer helt utan minutavgift. Upptäckte även att Glocalnet inte alls har sin prislista på hemsidan. Antar att de har stort behov av att mörka sina priser så att de kan få skicka hem prislistor och kapa folks Telia-abonnemang.

Snacka om att bita sig själv i röven. Korkade Glocalnet. Haha.

13 thoughts on “Det är så jävla lågt, Glocalnet!”

 1. fan vad lågt. ha ha.

  men du måste erkänna att reklamerna är sjukt roliga.

 2. glocalnet är bäst och om du hör riktigt noga så borde du vetat
  det är ord mot ord och vem är du som skaffa dömma andra när du blir sveriges kung då kan du kanske komma med en komentar
  men annars så tyst och en sak till så som du ser ut så gissar
  jag på att du är singel hehe

 3. En kompis till mig fick nyligen inkassokrav från Glocalnet för ett abonnemang han sagt upp för länge sen, och dom vägrar erkänna att dom skulle ha kunnat göra något fel. Det är bara att betala och vara glad (inte fan har du väl tid att stämma dom för några hundralappars skull, eller hur?)

  Så det är nog bäst att du kollar posten noga den närmaste tiden, och inte slänger några brev från Glocalnet i tron att dom bara innehåller reklam…

 4. Jag är inte samma anonym som ovan, värt att nämnas. Glocalnet må vara lågt men tror knappast det här är nåt som glocalnet står bakom. Alla säljare säljer ju på provision (eller ja, dom allra flesta) och så antar jag även Glocalnets. Du har väl förmodligen råkat ut för en oseriöst försäljare helt enkelt :)

 5. så här är det. säljare jobbar aldrig någonsin på samma företag som de ringer för. sånt outsourcas. ok i 99% av fallen. men blir du uppringd av tex bredbandsbolaget, då sitter troligen samma tjej/kille och säljer glocalnet, tele2, ellos, sportsockar, kalsonger, aloe vera etc på samma gång.

 6. Spela roll? Uppdragsgivarens namn dras i smutsen oavsett om den korkade säljaren ringer från externt företag eller från uppdragsgivaren.

 7. ni skulle veta hur deras bredband är.
  man beställer 8 mb ,modemen de rekomenderade d-link funkade inte..
  kuntjänst sa det var filtret ,,man går och köper ett annat filter,,,det funkade inte ,,de sa det var modemet,,, jag kpte ett till d-link…. det var likadant
  så de sa det måste vara filtret.
  ett filter till inhandlades ,, funkade fortfarande inte.
  mmmmm,,,
  eter måga om och men ca 5 månader så visade det sej att d-link var skit deras filter ochså ..
  nu när mit 8 mb adsl skall användas så går det ganska segt ungefär som tuggumi typ … så jag laddar ner tptetet från konsumentverket,,, kommer upp i 1,2 mb ringer kundtjänst ..och de säger det är fel på din utrustning…visst blir man galen
  så jag försöker säga upp det men då måste jag betala 399:-/mån i 6månader
  så förjäklen se upp med vad du tror att du köper de säger att det är lågt…men hur lågt får clocalnet gå mot sina kunder

 8. glocalnet blä, köpte d-link (för trådlös nätverk ). suttit och ringt support, sverge runti 5 timmar. Byter nog till telia eller något, en vecka utan I-net, fan.
  mvh: pipo

 9. Glocalnet har ju inte d-link sakerna godkänt på sina listor av modem/routrars pga av att dom suger så in i helvete. dET är väl inte mer än rätt?

Comments are closed.