Det är så jävla lågt, Glocalnet!

Det ringde en tjej från Glocalnet. Hon ville bara berätta att dom sänkt sina priser nu och att jag som redan är kund kommer att få deras nya prislista hemskickad. Redan här anade jag ugglor i mossen och berättade att jag helst inte ville ha den hemskickad.

Glocalnet: Men vi måste skicka hem den till alla kunder.
Henrik: Jasså, varför det? Jag kommer ändå att slänga den. Vill jag titta i er prislista så kollar jag på er hemsida.
Glocalnet: Många vill ha den skriftligen och så flyttar vi över ditt fasta abonnemang från Telia samtidigt..
Henrik: Ehh, jaha…?
Glocalnet: Då läser jag upp det vi kommit överens om. I dag den 17 augusti har du Henrik Larsson valt att ansluta dig till våra nya priser och flytta ditt fasta abonne…
Henrik: NEJ, VI HAR FAN INTE KOMMIT ÖVERENS OM DET! Du sa att du skulle skicka hem en prislista, som jag dessutom inte ville ha. Men det var ett snyggt trick, det medges.

Tjejen blev lite stum och försökte sen med alternativa trick som “vill du inte ringa billigare?” och “det är ju dyrare med Telia”.

Glocalnet ringer alltså runt till alla sina kunder och försöker under falsk flagg få ta över även deras fasta abonnemang. De säger att det gäller nya lägre priser och så flikar de lite snabbt in att de även flyttar kundens fasta abonnemang. Det är ett riktigt jävla lågt sätt Glocalnet. Ville ni bara sänka priserna så behöver ni ju inte ringa runt till alla kunder, right?

Jag hade gärna både accepterat era lägre priser och låtit er ta över mitt fasta abonnemang om ni hade gjort det med klara och tydliga metoder. Det här jävla bondfångeriet är inte OK så nu skiter jag i er och byter till Optimal Telecom. Det var enkelt gjort via deras hemsida och nu ringer jag med prisgaranti. För 172 kronor i månaden får jag ett 12-månaders abonnemang och ringer helt utan minutavgift. Upptäckte även att Glocalnet inte alls har sin prislista på hemsidan. Antar att de har stort behov av att mörka sina priser så att de kan få skicka hem prislistor och kapa folks Telia-abonnemang.

Snacka om att bita sig själv i röven. Korkade Glocalnet. Haha.