Perfekt lördag!

Som jag skrev i lördags så var planen för kvällen att ta en för-fördrink på Gondolen, fördrink på Le Bar Rouge och sedan finmiddag på Le Rouge.

Gondolen bjöd på på fin-fina GT och strålande utsikt som alltid. Att besöka Gondolen ger nästan alltid möjligheten att se ett tvärsnitt av Stockholms turister. Mycket underhållande en kväll som denna.

Le Bar Rouge var lite crowded när vi kom dit så vi valde att hoppa vidare till Le Rouges egen bar som ligger längst inne i restaurangen. Vi möttes i dörren av en mycket vänlig och korrekt garderobiär och det var en lite lustig känsla att befinna sig i Källaren Dianas gamla lokaler där vi har varit unga och fulla så många gånger tidigare. Huset byggdes redan år 1525 och nere i källaren har livsmedel alltid förvarats. Under första hälften av 1700-talet hade potatiskungen Jonas Alströmer sitt lager just här.

I väntan på bordet tog vi lite bubbel i den innre baren och redan här märkte vi hur perfekt allt var. Barpersonalen jobbade och serverade med perfektion. Inga detaljer verkade lämnas åt slumpen. Detta utan att vara stel eller snobbig. Rent, snyggt och trevligt. Väl vid bordet började en smakkavalkad av sällan skådat slag. Vi valde Menu de Marché som är en femrätters middag samt det utvalda vinpaketet. Jag ska inte tråka ut er med detaljer, men allt var fantastiskt gott! Det jag personligen tycker var de svagare delarna var de två olika dessertvinen. Resten var fem stjärnor rakt av. Detaljerna, servicen, maten och vinet. Det var två mycket mätta och nöjda sambos som promenerade upp mot slussen i lördags. Vi kan verkligen rekommendera Le Rouge!

Kvällen avslutades med goda vänner. Zandra och Andres hade kommit hem från sin härliga bröllopsresa och hängde hemma hos Hanna och Lars där vi också landade lite senare.

Så, det var sannerligen en perfekt lördag.

3 thoughts on “Perfekt lördag!”

  1. Schysst. Vill också testa Le Rouge, försökte faktiskt få bor där i lördags men det var fullt. Blev Döden i grytan istället, rekommenderas!

  2. Fan, jag trodde det var Hanna som var fullast. Nån Anders var väl inte här?

  3. Va? Anders? Nej, inte vad jag vet. Fattar inte vad du menar tror jag.

Comments are closed.