Rostat är godast!

I kväll var det dags för mig att utnyttja min julklappsbiljett som jag fick av Annika. Det var dags för Henrik Schyfferts roast på Intiman. Med anledning av sin 40-årsdag hade han bjudit in en hel hög av sveriges vassaste komiker för att efter amerikansk förebild rosta honom inför publik.

Wikipedia får stå för definitionen av en roast:

A roast, in North American English, is an event in which an individual is subject to publicly bearing comedic insults, praise, outlandish true and untrue stories, racial stereotypes and heartwarming tributes. The implication being that the roastee is able to take the jokes in good faith and as not being serious criticism or insult, and therefore showing their good nature. It is seen as a great honor to be roasted, as the individual is surrounded by friends, fans, and well-wishers, who can receive some of the same treatment as well during the course of the evening. The party and presentation itself are both referred to as a roast. The host of the event is called the roastmaster.

Detta var alltså den första publika roasten som gjorts i Sverige så vitt jag vet och jag måste säga att det var en mycket bra start. Jag hoppas att vi får se fler rostningar i framtiden. Kvaliteten på rostarna varierade en hel del där några inte ens körde rostmaterial medan andra följde formen väl.

Min topp-trio:
* André Wickström (vass som alltid)
* Kristoffer Appelquist (överraskande bra)
* Petra Mede (rå och bra)

Min botten-trio
* Anna-Lena Brundin (sämst som vanligt)
* Fredrik Lindström (körde inget roast-material alls nästan)
* Özz Nujen (brukar vara bättre)

Övriga som var med:
* Kristian Luuk (körde en variant där han dissade Schyfferts son Janne)
* David Batra
* Magnus Betnér (bra)
* Jonas Gardell (drog in en 25-manna bög-kör på scenen och sjöng en låt)
* Johan Glans
* Erik Haag (presentatör)

Schyfferts roast

» Fler som skrivit om Schyfferts roast (via Knuff.se)

4 thoughts on “Rostat är godast!”

 1. Anonym har fel tycker både jag och ordlistan.

  ====================

  Engelskt uppslagsord
  roast

  Svensk översättning
  rostar (verb)
  steka utan fett

  ====================

  Svenskt uppslagsord
  grillar grillade grillat grilla(!) verb
  steka på galler, halstra (bildl. “förhöra på ett hårt sätt”)
  < A grillar (x / B) >

  Engelsk översättning
  grill

  ====================

Comments are closed.