Min iPhone är fri!

Nu är äntligen min iPhone fri från bindningen till amerikanska AT&T. Jag ringer med mitt vanliga Tele2-abonnemang och har svenska tecken och svensk ordbok. Jag kan installera mina egna program och jag kan göra vad jag vill :)

För er nördar som bryr er så kan jag berätta lite tekniska detaljer. Jag började med att aktivera och jailbreaka med iNdependence. Med samma program installerade jag SSH som krävdes för att kunna köra själva upplåsnings-programmet. Jag förde över upplåsningsprogrammet med iNdependence och kickade igång det. Funkade fint och mitt första samtal gick naturligtvis till Anders som häcklat mig för att jag haft en telefon som man inte kan ringa på. Tji fick du Anders!

Diverse bra, roliga och menlösa program får man enkelt tillgång till om man installerar Install.app. App Tapp. Install. Verkligen superbra program/installerare.

Svenska tecken, svenskt nummerformat och svensk ordbok har jag fått från Buck.se. Stort tack för det!

Det enda som inte funkar just nu är YouTube. Någon som har ett fungerande hack? Hör av er!

16 thoughts on “Min iPhone är fri!”

 1. Trevligt! Jag åker till staterna i oktober och har funderingar på att införskaffa. Är det värt det (om man tänker på nuvarande funktioner, upplåsning vs ev. lansering i sverige m.m.)?

 2. The #1 Most Frequently Asked Question For Version 1.2.1

  Q: If my phone is already activated (but YouTube doesn’t work), how do I get the YouTube fix?

  A: Deactivate your phone with the current version of iNdependence, then activate it again.

 3. Upplåst iPhone, svensk ordbok och ÅÄÖ på tangentbordet. Hur är den att skriva sms med?

 4. iChat-stuket är läckert Det funkar alltså utmärkt att skriva sms på svenska. När jag provkörde en icke hackad så var det uteslutet att köpa någon så länge svenskt tangentbord och ordlista inte fanns.

  Men om det funkar lite smutt som att skriva på engelska, så kanske jag ska bli av med kliet i fingrarna.

 5. Jag har en upplås iPhone men kan inte komma åt YouTube! Står bara: “Cannot connect to iPhone”. Vad gör jag? Måste fan ha YoutTube

 6. Någon som hare en aning om vad som hänt…?

  Har en 1.1.2 OTB (out of the box) som jag fixat med “Jailbreakme” etc. och som funkar. När jag stoppade in simkortet kraschade SMS och telefonfunktionen så fort man klickade på dem – fixade de med “iWorld” – men nu kraschar “Installer” istället – någon som vet vad som hänt?

  Med vänliga hälsningar!

Comments are closed.