Ny feature på Flickr

Nu kan man få notifieringar via mail när någon har kommenterat ens bilder på Flickr. Man kan även få mail när någon av ens kontakter har laddat upp nya bilder. Två små smidiga nyheter.

Angående Flickr så håller jag som bäst på att geo-tagga alla mina bilder. Just nu är 1765 av mina 2165 bilder utplacerade på kartan. De sista 400 tar jag lite då och då. Jag försöker vara så exakt det bara går, så det är lite pilligt.

Geo-taggning går helt enkelt ut på att man talar om var en bild är tagen. Detta gör man smidigt genom att dra och släppa på en karta. Sen kan man alltså kolla på bilderna genom att leta på en karta. Jag tycker det är kanonbra.

Här nedan ser man en kartbild över Södermalm där jag har placerat 245 av mina bilder. Klicka på bilden för att komma till kartan och testa själv.

6 thoughts on “Ny feature på Flickr”

  1. Det tar inte alls lång tid när man väl får upp farten.

    Finns redan i dag kameror med GPS som automatiskt sparar denna info i bilden. Hoppas det kommer på bred front inom kort.

  2. Jag har en liten önskan. Jag skulle vilja att du berättade lite mer om dig själv och så. INte bara en massa “news”. Jag tycker du verkar så intressant!

  3. Beundrarinnanl, den som söker skall finna. Eller så kan du ju fråga direkt. Via mail kanske?

  4. Kameror med GPS är hett! Geo-taggning är coolt och jag bävar inför att själv göra det när jag inom kort börjar tanka upp mina bilder till Flickr. Det lilla jag har gjort än så länge var pilligt…

Comments are closed.