Ny feature på Flickr

Nu kan man få notifieringar via mail när någon har kommenterat ens bilder på Flickr. Man kan även få mail när någon av ens kontakter har laddat upp nya bilder. Två små smidiga nyheter.

Angående Flickr så håller jag som bäst på att geo-tagga alla mina bilder. Just nu är 1765 av mina 2165 bilder utplacerade på kartan. De sista 400 tar jag lite då och då. Jag försöker vara så exakt det bara går, så det är lite pilligt.

Geo-taggning går helt enkelt ut på att man talar om var en bild är tagen. Detta gör man smidigt genom att dra och släppa på en karta. Sen kan man alltså kolla på bilderna genom att leta på en karta. Jag tycker det är kanonbra.

Här nedan ser man en kartbild över Södermalm där jag har placerat 245 av mina bilder. Klicka på bilden för att komma till kartan och testa själv.