Henrik Schyffert ÄR ett geni – igen

Jag har sagt det förr, och jag säger det nu igen. Henrik Schyffert är ett geni.

Tisdagskvällen spenderade jag, Roger och Alex på Norra Brunn där det var ståupp-kväll med en handfull komiker. Efter ett par ganska gröna och tidvis småkul uppvärmare dök Fredrik Lindström upp på scen (som en oannonserad överraskning) och drog ett humoristiskt sammandrag av sina program “Världens modernaste land” som vi nyligen kunde se i SVT. Skickligt som attan och mycket kul och pricksäkert. Precis som Fredrik alltså.

Sen var det dags för Henrik Schyffert. Han körde ett mycket långt set som innehöll både gammalt och nytt. Det proffsiga med Schyffert är att han återanvänder det bästa av det gamla men kör det i nya situationer och sammanhang. Det gör att vi som sett det mesta han gjort inte känner att det är skåpmat. Han återanvänder, förfinar och förbättrar på ett sätt som vittnar om yppersta klass. Schyfferts främsta styrkor som ståuppare tycker jag är att han har så otroligt bra material och att han kan leverera det på ett sätt som nästan ingen annan kan. Materialet är välskrivet, håller hög klass och ger bra utrymme för infall och publikkontakt. Han kan dessutom leverera det på ett mycket bra sett oavsett publik. Jag har sett honom i flera olika sammanhang där publiken har varit högst varierad. Inga problem, Henrik levererar.

Henrik Schyffert är den just nu bästa ståupparen i Sverige.