Henrik Schyffert ÄR ett geni – igen

Jag har sagt det förr, och jag säger det nu igen. Henrik Schyffert är ett geni.

Tisdagskvällen spenderade jag, Roger och Alex på Norra Brunn där det var ståupp-kväll med en handfull komiker. Efter ett par ganska gröna och tidvis småkul uppvärmare dök Fredrik Lindström upp på scen (som en oannonserad överraskning) och drog ett humoristiskt sammandrag av sina program “Världens modernaste land” som vi nyligen kunde se i SVT. Skickligt som attan och mycket kul och pricksäkert. Precis som Fredrik alltså.

Sen var det dags för Henrik Schyffert. Han körde ett mycket långt set som innehöll både gammalt och nytt. Det proffsiga med Schyffert är att han återanvänder det bästa av det gamla men kör det i nya situationer och sammanhang. Det gör att vi som sett det mesta han gjort inte känner att det är skåpmat. Han återanvänder, förfinar och förbättrar på ett sätt som vittnar om yppersta klass. Schyfferts främsta styrkor som ståuppare tycker jag är att han har så otroligt bra material och att han kan leverera det på ett sätt som nästan ingen annan kan. Materialet är välskrivet, håller hög klass och ger bra utrymme för infall och publikkontakt. Han kan dessutom leverera det på ett mycket bra sett oavsett publik. Jag har sett honom i flera olika sammanhang där publiken har varit högst varierad. Inga problem, Henrik levererar.

Henrik Schyffert är den just nu bästa ståupparen i Sverige.

4 thoughts on “Henrik Schyffert ÄR ett geni – igen”

  1. H!
    Håller inte med dig om att Schyffert är bästa stå-upparen i Svea rike. Den i särklass bästa (och har så varit de senaste 8-10 åren) är Peter Wahlbeck. Denne Wahlbeck var förövrigt den som agerade stå-upp – mentor åt den gode Schyffert under hans första säsong inom yrket.

    Däremot kan jag hålla med dig om att vår namne Schyffert är bra och har ett bra material som han använder “rätt”.

  2. Det må vara hur som helst med den saken, det vet jag inget om. Däremot är det lätt att konstatera att han, Schyffert alltså, inte passar särskilt bra i Parlamentet på TV4. Där blir han allt för långrandig, svär och känns mest jobbigt påträngande. (Nu är det ju också så att Parlamentet överlevt sig självt, men vad ska man annars göra en söndag klockan 20.30? Sporten på ettan – skulle inte tro det va.)

  3. Schyffert är bra, kanske bäst. Tycker dem alla har en förmåga att gå för långt ibland. Vi såg fem minuter på Stockholm Live idag och Mårten Andersson var bra.

  4. Har bara sett herr Schyffert en gång på Stockholm Live. Då var han tråkig och dålig. En som visste hur man ska göra men som saknade känsla. Smaken är olika förstås. Peter Wahlbeck däremot är rolig.

Comments are closed.