Webbplock måndag natt

Detta har hänt, i korthet.

 • Joost släppte en Mac-klient som de sedan drog in och släppte igen. Just nu kollar jag på ett program om laviner från National Geographic. Via Joost alltså. Funkar kanonbra men Macbookens fläkt får jobba ordentligt.
 • Eniro har köpt in sig i Bubblare, skriver Emerge och Dagens Media.
 • Det går bra nu. Ruskigt bra! “Webbtillväxten spräcker alla prognoser” skriver Martin Jönsson.
  Framför allt är det internetreklamen som ökar mer än vad prognosmakarna på IRM trott. Totalt landade webbinvesteringarna på 2 642 miljoner kronor. Det är 50 procent mer än 2005. Under sista kvartalet var ökningen hela 63,5 procent – 90 miljoner mer än beräknat – vilket visar att marknaden långt ifrån är mättad.

  Om man går tillbaka till sommarens prognos landar internetreklamen 200 miljoner högre än vad som då förutspåddes. Detta gör att det finns anledning att titta på prognosen för 2007 med viss skepsis. Enligt IRM ska internetreklamen i år öka med 31,5 procent, till totalt 3,4 miljarder.

  Läs mer hos E24, Resumé och Dagens Media.

 • Väldigt smart och bra tjänst: ByteSense: AdSense med grafik. Via Cyniskt.
 • Duktiga fotbollsskribenten Jennifer Wegerup flyttas upp ett pinnhål på Bladet, skriver Resumé.
 • TV4 bedriver olagliga lotterier, tycker Lotteriinspektionen som polisanmäler. Det handlar alltså om de där värdelösa skitprogrammen där aningslösa tittare ska ringa in och gissa på ord som *DIOT och hoppas på att vinna 35.000 kr. Läs mer på Resumé och Dagens Media.