Årets bästa julkalender

SAS kör en favorit i repris med sin julkalender. De erbjuder mycket fina priser på resor till bra ställen. Tricket är att man måste vara redo att boka samma dag som luckan öppnas. I dag erbjuder de en resa T/R New York för endast 3.600 kr. Ganska bra pris så passa på om du ska åka dit i vår. Håll sedan koll på SAS julkalender varje morgon för nya erbjudanden.

H&M kör också en julkalender med bra priser på diverse plagg. Priserna gäller bara den dagen, precis som hos SAS. Skillnaden är att hos H&M finns det ingen chans att få ett plagg utan att förnedra sig. Härom dagen hade de en skinnjacka för 398 spänn så jag gick faktiskt dit när de öppnade. Tyvärr hade plantorna på H&M öppnat butiken fem i elva (eller ännu tidigare) istället för 11.00 som utannonserat. Effekten blev att alla skinjackor var slut på det lilla stället (de hade inte så många till det bra priset) och att de som fanns kvar i butiken var hängda på helt andra ställen där det stod en massa folk och slet i dem. Jag gav mig inte ens in i förnedringsmatchen men såg att det inte var en jacka som jag hade velat ha ändå. Zigenar-skinnpaj är inte riktigt min stil tror jag. Jackorna var alltås inte speciellt snygga.

En lärdom fick jag i alla fall. Eller snarare en bekräftelse på ett tidigare ställningstagande. Jag ska aldrig någonsin köa för att få köpa ett visst plagg, inte ens om det är jäkligt billigt. Ni såg mig inte i kön utanför H&M när Viktor & Rolf-kollektionen släpptes och ni kommer inte se mig i reaträngseln i mellandagarna. Jag föraktar (lite smått) folk som står och trängs i timmar för att få tag på ett hypat plagg och jag föraktar (väldigt mycket) de som gör det för att genast rusa hem och sälja plagget på Blocket. Det är väl ändå lägre än Glocalnet att bete sig så?

7 thoughts on “Årets bästa julkalender”

 1. Lågt?

  Kanske. Det är dock en naturlig effekt av marknadsekonomi. Tillgång och efterfrågan sätter priset. Det finns ju skitmånga som jobbar med att köpa saker billigt vid ett tillfälle och på en plats för att sedan kunna sälja det dyrare vid ett annat tillfälle på annat ställe. Typ hela handeln …

 2. Visst, men jag ser ändå en stor skillnad att köa i ett par timmar för att köpa ett överhypat V&R-plagg på H&M som omedelbart ska ut på Blocket och att bedriva vanlig marknadsekonomisk handel med varor.

  Gör inte du det?

 3. Jo, visst är det skillnad, såklart, när man jämför med normal handel med varor där tillgången i stort sett är = efterfrågan.

  Däremot finns ju denna typ av handel alltid när efterfrågan är större, som t.ex. när det gäller konsertbiljetter. Biljettnu.se och biljettshop.se gör precis samma grej som H&M-shopparna men är mer organiserade i sitt arbete.

 4. Indiska kör samma stuk; glas 10:-, adventsljusstake 25:-, suchiset 75:- osv. Välkommen. Du behöver inte köa :)
  Kram på dig

Comments are closed.