Christer är på väg

Så var han då äntligen på väg, Christer Fuglesang. I många år har han väntat och längtat och i natt såg hela världen honom stiga mot rymden i en hastighet av 28 000 km/h. Expressens Johan T Lindwall har bevakat uppskjutningen på plats i USA och har lämnat täta rapporter i sin blogg. Lyssna på Johans radiorapport när Discovery lyfter. Snacka om exalterad och upphetsad, underbart att höra :) Efteråt skrev han i sin blogg:

Det jag precis bevittnade slår allt.
Det är det mäktigaste jag någonsin har upplevt.
Jag ryser fortfarande.
HELT SJUKT.

Uppe på rymdstationen ISS firade man den lyckade uppskjutningen genom att spela Blurs “Song 2” på högsta volym. Bra val tycker jag.

Här på jorden kan man fira genom att lyssna på “Best of Keff – vol. 33 – First Swede in space” som tillägnas Christer.