Skivbolag är som skivbolag alltid varit

Ingen kommer väl bli förvånad över den här lilla berättelsen om ett skivbolag.

Förra veckan skrev jag om sångerskan Linda Sundblad som har solomaterial på gång. Låten “O father” spelades i radion och fanns snart på nätet. Jag skrev ett inlägg i bloggen där jag hyllade låten och även tillhandahöll en länk till en sida där man kunde lyssna på låten och ladda ner den.

Den länken har jag i dag tagit bort.

Ett visst skivbolags högsta chef ringde min arbetsgivare och var visst inte helt nöjd med länken. Mycket märkligt beteende tycker jag. Att ringa min arbetsgivare alltså. Men jag är inte förvånad att skivbolaget tog den långa och krångliga vägen. Hade de kontaktat mig så hade min arbetsgivare fått ägna sin tid åt betydligt vettigare saker.

För sakens skull vill jag klargöra ett par saker.

1. Detta är min PRIVATA blogg och den har ABSOLUT INGENTING med min arbetsgivare att göra.

2. Eventuella åsikter om vad som skrivs här skall därför INTE tas med min arbetsgivare eller andra uppdragsgivare. Hör av er till mig istället (mail eller kommentar går utmärkt och vill man prata så står mitt telefonnummer högst upp till höger).

3. Länken som tidigare fanns här ledde till en sida (zshare.net) som INTE ligger på min server och därmed INTE är mitt ansvar.

Nu tog jag bort länken för att min chef Tobbe är en hyvens kille och han ska inte behöva ha surt skivbolagsfolk i örat på grund av mig.

Ni som inte hann ladda ner låten får antingen ge er till tåls eller ladda ner den på annat håll. Jag är helt säker på att det inte är något problem att hitta låten på egen hand utan min länkhjälp.

Som sagt, ingen är väl förvånad över skivbolagens fasoner? Jaga en liten låt i en liten blogg som (helt lagligt) drivs av en liten kille i ett litet land. Suck.

Varför inte se länken som gratis reklam? Jag tror de flesta som läste mitt inlägg blev sugna på att höra låten och 85 personer har hittills laddat ner den. Nu får alla istället veta att skivbolaget är pajaser som inte ens kan hantera en sån här liten grej på ett smidigt sätt. Nej, det är högsta hönset som ska ringa näst högsta hönset på ett annat bolag och så ska den anställde tas i örat.

Inte konstigt att folk slutar köpa skivor.

14 thoughts on “Skivbolag är som skivbolag alltid varit”

 1. Hmm nästa gång du skriver något som jag inte gillar ringer jag din mamma och svallrar.

  Phhuuuaa man blir så trött på skivbolagen. Att han ringde din boss. Skrattretande.

  Lycka till med bloggen i fortsättningen.

 2. Well, jag blir inte så vansinnigt förvånad. Med tanke på att folk får rätt dryga dagsböter efter att delat med sig av 4 låtar så har jag slutat höja på ögonbrynen över bananrepubliksfasonerna våra ledare håller på med.

  För något år sedan beslöt man sig för att alla som köpte inspelningsbara media (cd-r/dvd-r/hårddiskar/etc) skulle betala en extra avgift som i sin tur skulle kompensera skivbolagen för förlorade intäkter pga nedladdning.

  Detta är bortglömt nu (det är nog ganska vanligt med inköp från wesellcd tex) och man tänker belasta internetabonnemangen med någon xtra avgift som lite grädde på grädden på moset.

  Vaffan?

 3. Don, du har alla fakta i inlägget. Skivbolagets namn och personens position.

 4. Inte förvånad. Men mycket positiv till din snygga replik på tilltaget :)

 5. Helt sanslöst sjukt beteende! Varför kontakta din chef?? Vilket tilltag! Det var synnerligen fult gjort.
  Så om en skolelev laddar ned musik olagligt på sin fritid, ringer de till skolfröken också eller?!
  Blogga on!

 6. Helt otroligt…Det påminner mig dock om att jag ska ringa din chef angående glaset med Sambucca du tvingade i vårt sällskap.

  När ska skivbolagen börja inse möjligheterna med musik via nätet?

Comments are closed.