En härlig lördag med livets goda

I lördags var det äntligen dags att gå till Chinateatern och kolla på Pablo Francisco.


Pablo Francisco

För er som inte vet vem Pablo är kan jag berätta att han är en stå-upp-komiker från USA som blivit väldigt stor under de senaste åren. Han har en enorm förmåga att imitera folk och göra ljudeffekter med munnen och micken.
» Läs mer om Pablo i Wikipedia
» Videoklipp från The late show


Linda, Danne och Tella

Jag, Linda, Danne och Tella (helt nybliven stockholmare – grattis!) gick på 16-föreställningen och bjöds på en rad uppvärmningskomiker.

Först ut var Janne Westerlund vars set vi missade en bit av. Han var kul.


Janne Westerlund

Andre komiker på scen var Jamal Bougamsa som varken var speciellt kul eller duktig. Det märktes att han var ganska färsk för han hade inte så bra timing eller rutin. Jamal följdes av en av mina personliga favoriter, Henrik Betnér. Han är otroligt duktig rent tekniskt och har en ganska egen stil som jag gillar (men han borde verkligen lära sig att stå still på scenen och inte vanka av och an som en jäkla galning). Hans absolut bästa grej var en överjävligt hård diss av Ebba von Sydow. Henrik sågade verkligen Ebba vid fotknölarna och gjorde det på ett mycket underhållande och elakt sätt. Jag skrattade så jag grät. Hade Ebba hört det där så hade hon förmodligen emigrerat till Irak och iklätt sig burka resten av livet.


Özz

Efter Henrik kom Özz Nûjen upp och körde ett riktigt bra set som var helt galet. Özz och Henrik får båda fyror i betyg.

Första utländska komikern var Pablos polare Flip Schultz. Flip gjorde ett bra set och slängde in en del betraktelser av Sverige och Stockholm. Klart underhållande. Efter pausen så var det äntligen dags för det vi alla väntat på. Pablo!


Pablo Francisco

Han gjorde mig inte besviken och levererade alla sina klassiska grejer samt en hel del nya. Det roliga var att han ofta blandade upp de gamla med de nya och hittade nya varianter så att det inte blev förutsägbart och trist trots att man sett det mesta på video tidigare. I mitten av hans set nådde han höjdpunkten och hela publiken skrek av skratt så fort han sa bajs. Snacka om att ha publiken i sin hand.

Mycket nöjd med showen så köade jag en stund i foajén för att få en bild på Pablo. Han stod nämligen och signerade skivor och tog foton med alla som ville. Jäkligt trevlig kille som bjuder på sig själv och ger publiken lite extra för pengarna. Mycket sympatiskt faktiskt.

Efter showen gick vi till den lilla italienska krogen La Cucina uppe på Renstiernas gata. Det blev en lång trerätters middag med mycket trevligt snack och helt fantastiskt god mat. Servicen på La Cucina är den bästa och ägaren som serverade oss berättade kunnigt och intresserat om både maten och drycken. Så ska det vara. Högsta betyg! Jag var fortfarande mätt när jag vaknade i morse.

Jag avslutade lördagen genom att ansluta till ett sällskap på M/S Gerda för lite drinkar och mer trevligt snack.

Det är det här som är livets goda tror jag. Bra underhållning, god mat, goda drinkar och fantastiska vänner. Jag njuter.

5 thoughts on “En härlig lördag med livets goda”

  1. att se pablo var helt jäkla underbart.
    jag såg honom på fredagen som var den officella premiären även om han hade en show dagen innan. och han sa att den showen som jag var på ska sändas på tv. om du hör något mer om det skulle det vara snällt om du hör av dig. tack för en underhållande blogg.
    Teodora
    teoliny@yahoo.com

Comments are closed.