Graven – utmärkt serie nu på DVD

Jag har precis sett de sista avsnitten av den svenska tv-serien Graven som sändes i SVT första gången runt årsskiftet 2004/2005 (repriserades sensommaren 2005). Åtta riktigt bra avsnitt av en serie som håller mycket hög klass.

Handlingen kretsar runt en massgrav som hittas ute i ödemarken. Kriminalinspektör Cege Ljung (Kjell Bergqvist) får uppdraget att sätta samman en specialistgrupp som skall utreda fallet. Gruppen består till slut av fem ganska udda personligheter vars privatliv får en viss betydelse för handlingen i serien. Handlingen kastas hela tiden mellan olika ytterligheter och inget är som man tror.

Förutom utmärkta Kjelle B består gruppen av en samling mycket duktiga skådespelare. Jag är speciellt imponerad av Göran Ragnerstams insats. Han spelar helt enkelt skjortan av de andra med sitt mycket skickliga gestaltande av före detta rättspsykiatern Claes Grimme.

För regin står Mikael Marcimain som även gjort den lysande miniserien om Lasermannen. Manuset är skrivet av duktiga duon Cilla och Rolf Börjlind.

I förra veckan blev det klart att Graven får en fortsättning. Läs mer hos SvD.

» Köp serien på DVD hos Discshop

One thought on “Graven – utmärkt serie nu på DVD”

  1. Aha!
    Fortsättning är bra.
    Mycket bra manus, och karaktärerna – kanon.

Comments are closed.