30 centimeter från 15 000 kronor

Har varit på Solvalla i kväll. Jag, Wågen och TG åkte ut för att spela lite på skoj. De två snillena hade lagt ner mycket tid och energi på en V64-rad som vi spelade tillsammans. Den sprack ganska snabbt och min egen Harry Boy-rad sprack den också.

Spelet på vinnare och tvillingar gick dock ganska bra. Jag började med att sätta vinnaren i de tre första loppen. Visserligen inga högoddsare (4,14, 5,15, och 2,30) men ändå. Mellan loppen lyssnade vi så klart på värmningsrapporterna. Det har Wågen lärt mig och det är tydligen bästa sättet att få veta det absolut senaste om hästarnas dagsform. Jag lyssnade och markerade i programmet med små kryss. Satte en tvilling (man ska sätta ettan och tvåan) i lopp fyra som gav 329 kr. Sen var det dags för Dagens dubbel. Jag hade mitt program med värmningstipsen och klurade ut att två hästar i varje lopp var nödvändigt. Satsade 400 kr och knallade ut till Wågen och TG vid mållinjen. Wågen garvade rått när jag berättade att jag spelat på First Tilly som just då gav 32 gånger pengarna. Som tur är hade jag satsat på favoriten Jocose också (1,8 gånger pengarna).

Jag kan säga att herr Wågberg blev rätt snopen (och lite impad) när nummer fyra utklassade alla hästar på upploppet. Okej, jag var med i matchen och hade de två absoluta favoriterna i DD2 (odds 3,7 respektive 3,3). Det skulle nog räcka, tänkte jag. Wågen som var lite uppjagad kollade DD-oddsen och meddelade att jag hade pengarna som i en liten ask. Om Tequila zon vann skulle jag få 16 880 kr, sa han. Va? Jo, det var sant. Sjukt! Om den andra hästen, Global glory, skulle vinna skulle jag bara få 14 910 kr. Inte illa det heller.

De två absoluta favoriterna och 15 lax på G alltså. Men nej, det sket sig på mållinjen. Så klart. Den helt otippade Hush money kom som en raket och slog Global Glory med 30 centimeter. Jävligt tråkig häst!

Så här nära var det. Min häst är överst i bild.

3 thoughts on “30 centimeter från 15 000 kronor”

  1. Vad du är rolig Henke!! Synd att du inte vann men nästa gång så…

    Kram kram

Comments are closed.