Hur fasen tänker P3 egentligen?

P3 har ett årligt musikpris, P3 Guld, som innefattar ett priset för årets liveframträdande, Guldmicken. Tidigare i år bad P3 sina lyssnare att föreslå nomineringar till Guldmicken. Sen skulle P3 presentera fem nominerade som publiken skulle få rösta på. Gissa om man blir förvånad när Kent inte är bland de fem nominerade. Dels har de fått flest nomineringsförslag (källa: SVD) och dels har de gjort årets största sommarturné som hyllats av både fans och media – men ändå är de inte nominerade.

Vad kan det då bero på? Jo, P3 tycker att Kents fans är för hängivna och sabbar omröstningen.

– Kent blir ofta nominerade i alla kategorier som går fast de inte ens är aktuella med en skiva eller har spelat live på ett år. De har fans som hittat på system att rösta för att det ska se ut som fler röster, det är helt orimligt och absurt, säger P3 Gulds projektledare Helena Dillén.

Ur SVD 11/12 2005

Det som är orimligt och absurt, är P3s agerande. Vad menar Helena Dillén egentligen? Vad är det för system som Kents fans har hittat på? P3s omröstning kräver ju personnummer av alla som röstar så det går inte att fuska.

P3 har alltså plockat bort Kent från nomineringslistan för att fansen är för hängivna. Knappast vad man kan kalla en demokratisk omröstning va?

kent.nu: “Protestera mot P3 Diktatur!
svd.se: “P3 ratar favoriten inför Guldmicken
Skriv på namninsamlingen “Protestera mot P3 Diktatur”