Häftig parkour

Den här ryska parkour-filmen är otroligt cool. En av de coolaste jag sett tror jag. Kolla in den!

Vadå “parkour” säger du?
Aha.
Ok, parkour är “en urban extremsport i vilken syftet är att ta sig genom en stadsmiljö på ett så smidigt och effektivt sätt som möjligt. Detta kan ske genom att förflytta sig på sätt som att springa, hoppa från höjder, hoppa mellan hustak, klättra och svinga sig i stolpar, stegar med mera. Det är fantasin och utövarens skicklighet som sätter gränserna. Parkour är inte tävlingsinriktat – det finns inget poängräkningssystem.“.

Läs mer på Wikipedia. Där finns även länkar till olika parkour-sidor, även svenska.

4 thoughts on “Häftig parkour”

  1. Don’t try that at home! Vilka galningar… eller i alla fall otroligt duktiga akrobater. Väldigt fräck film.

  2. Sandra, allt är livsfarligt när man överstiger sina gränser, kontrollerar man sig inom parkour så är det inte så farligt :)(ps: Snubben i filmen vet ju vad han gör tex., år och år av träning)

  3. Det här är en extremt grymt sport jag har hållt på med den i hmm få se nu..1 år tror jagoch de är riktigt kul man måste verkligen veta vad man gör annars blir de inte skönt:) men somsagt de borde vara fler som börjar med det! det är riktigt kul http://www.le-parkour.se (svenska parkour hemsidan)

Comments are closed.