Stora journalistpriset

I dag avslöjades vinnarna av Stora journalistpriset. Det blev som väntat Fredrik Laurin, Joachim Dyfvermark och Sven Bergman som tog hem segern i klassen “Årets avslöjande” med sitt reportage om utvisningen av egyptierna i “Kalla fakta”. Det var ett mycket välförtjänt pris tycker jag.

Övriga vinnare, läs här.

I sammanhanget är det ruskigt pinsamt att det är så mycket skrivfel på Stora journalistprisets hemsida. Man Skriver Som Ni Vet Inte Rubriker Med Inledande Versal På Alla Ord, I Sverige (uppföljning). Jävla inkompetenta nötter. Snackar vi inte om ett journalistpris här?!?

FEL: Årets Berättare
RÄTT: Årets berättare

FEL: Årets Förnyare
RÄTT: Årets förnyare

FEL: Årets Avslöjande
RÄTT: Årets avslöjande

FEL: Kalla Fakta
RÄTT: Kalla fakta

FEL: Stora Journalistpriset
RÄTT: Stora journalistpriset

Skönt att se att TV4 och SVD skriver rätt och riktigt. Nästan. Båda missar på det sista exemplet och SVD missar även på “Kalla fakta”. Varför är TV4 och SVD inkonsekventa? Vad gör att SVD skriver “Kalla Fakta” men inte “Årets Avslöjande”?

2 thoughts on “Stora journalistpriset”

  1. Haha det är bra Henke.
    Jag gör konsekvent rätt och fel endast i form av “taggning” av låtar i iTunes. Skriver alla titlar versalgement. Enklare. Och snyggare. Fast det tycker nog inte du.

  2. Nej, det ser för jävligt ut. Men det är ju mer ok (enligt tidigare inlägg) när det gäller låttitlar.

Comments are closed.