Okunnig debatt om fildelning


I tisdags handlade SVTs Debatt om bland annat fildelning med anledning av den fällande domen. Gäster i studion var Jonas Birgersson, bredbandsdirektör och Bert Karlsson, skivbolagsdirektör. Bert är uppenbarligen totalt okunnig i ämnet och snackar bara en massa skit. Dels kan han inte skilja på stöld och upphovsrättsbrott och dels har han ingen koll på fakta (“iTunes funkar inte i Sverige på grund av fildelningen”). Tjena mittbena!

Att sen ha en programledare som inte ens vet vad ip-nummer eller iTunes är, är ju extremt oproffsigt. Varför inte ta och läsa på lite inför nästa debatt, Lennart Persson? Det är inte svårare att läsa på om fildelning än om kriget i Irak eller älgjakt.

Kolla gärna på hela programmet och garva åt eländet. Du har två val:

1. Se hela programmet på SVT.se i halvkass kvalitet, här.
2. Se delen om fildelning i hög kvalitet via BitTorrent, här eller här.

Intressant nog har denna fil laddats ner nästan 4.000 gånger. Enligt MMS hade Debatt 330.000 tv-tittare i tisdags. Drygt en procent har alltså sett sen här debatten i efterhand genom att ladda ner filen. Hur många som sett debatten via SVT.se vet jag inte.

One thought on “Okunnig debatt om fildelning”

  1. Jag såg också programmet och tyckte det var lite sjukt. Framför allt så debatterade de om helt olika saker. Birgersson om den nya tekniken som går att använda och Bert om att det behövs nya lagar. Tycker nog mest att programledaren var kass som inte styrde upp det. Kanske berodde på att han inte kunde nåt…
    Fast jag håller nog med Bert. Lagarna är för gammelmodiga, helt tandlösa.

Comments are closed.