Offside, tidningshögarna och medieutrymmet

Offside
Jag spontanköpte fotbollmagasinet Offsides femte nummer i dag.

Den känns mycket påkostad och jag gillar verkligen formen och storleken. 132 sidor tjock i skuret format 17×24 cm med tjockt omslag och limmad rygg. Nu hoppas jag att även innehållet gör mig nöjd. Jag är ju inte så superintresserad av fotboll, men bra texter är alltid bra texter oavsett ämne. Det var Lars som i fredags berättade att han gillade Offside och att de hade bra texter. Well, jag är beredd att testa. Visserligen har jag alldeles för mycket magasin, tidningar, tidskrifter och böcker hemma som jag inte hinner läsa, men en extra kan ju inte skada.

Tidningshögarna
Problemet med alla dessa magasin, tidningar, tidskrifter och böcker är att jag mycket ogärna slänger dem. Jag skulle aldrig slänga mina Bibel eller Pop som jag sparat i flera år. Inte heller mina Café eller mina Sonic. Vet ni hur mycket plats allt dessa tar i skåp, hyllor och lådor? Massor! Men vad fasen ska man göra då? Jag kan inte slänga dem. Hur gör ni andra hamstrar?

Medieutrymmet
En tanke är att mp3a alla skivor och därmed frigöra plats i cd-hyllan genom att ställa upp allt på vinden. För allvarligt talat, jag spelar aldrig mina cd-skivor. Om jag någon gång vill lyssna på något som jag INTE har i datorn så hämtar jag cd-skivan, mp3ar den och ställer tillbaks den. Och den här hysterin med dvd-filmer dom pågått ett antal år nu. Why? Jag kollar nästan aldrig på dvd. Filmer ser jag på datorn eller på tvn via datorn. Alla dvd-filmer kan man ju också flytta upp på vinden. Det är bara ett antal boxar och serier jag kan tänka mig att se från dvd. Jag har ju samtliga Beck-filmer och alla utom en Bond-film, till exempel. Sagan om ringen är också ett exempel på dvd-samlingar att spara i hyllan.

4 thoughts on “Offside, tidningshögarna och medieutrymmet”

 1. Jag är också en hamster med förkärlek för just tidningar. Hade förr väldiga högar… som jag dessutom burit med mig i många av mina flyttar – du förstår vad dessa tidningshögar väger!! Huh.

  Sen läste jag boken “Rensa i röran med feng shui” :D Nu sparar jag inte längre på tidningarna – för ärligt talat, jag behöver dem inte! Hur ofta läser man egentligen om dem? Inte jag iaf.

  Kanske inte det tips du vile ha, men det funkar för mig ;)

 2. Offside=good shit!
  Kolla in “tidernas dribblers” på sidan 30! Eller “konstiga korpnamn” på sidan 28.

 3. Jag förstår problemet med alla dessa tidskrifter. För inte så länge sedan körde jag ner fem eller sex årgångar av Café i en stor kartong och bar upp på vinden. Frågan är bara varför jag gjorde det? Där blir de sannerligen inte lästa, utan de kommer att stå där ett antal år och ta upp plats tills jag tröttnar på den där lådan jag aldrig öppnar och då kommer de att åka till återvinningen. Kanske det hade varit smidigare att skicka hela drivan dit från första början? Saken är ju den att det hela tiden kommer nya tidskrifter i brevlådan och med hem från pressbyrån; den där tanken om att läsa om gamla nummer någon gång i framtiden är måhända god, men blir det verkligen av? Jag tvivlar (och har ändå svårt att slänga …)

 4. Det KAN ju hända att man tar fram ett gammalt nummer om man har dem tillgängliga. Inte går man upp på vinden och letar i alla fall.

  Det är väl mycket sällan jag tar fram ett gammalt nummer av någon tidning, men om och när det sker (det HAR skett) så är det oftast Pop. Den innehåller en del rätt tidlösa och bra texter.

Comments are closed.