Tv-hösten har börjat

Nu är tv-hösten igång och en hel del av höstens spännande nyheter har börjat sändas. De riktigt stora serierna har dock inte börjat ännu. Jag tänker då främst på Lost (S02 startar 21 september), 24 (S05 startar i januari) och Desperate Housewives (S02 startar 25 september).

Bland nyheterna finns ett par intressanta serier. Fängelsedramat Prison Break med Peter Stormare har redan börjat och den verkar lovande. Snyggt filmad och med en story som kan hålla. Ska bli spännande att följa utvecklingen. Har bara sett två avsnitt än så länge.

Komedin Starved är verkligen en sjuk serie, men just därför så intressant. Den handlar om en grupp personer med olika ätstörningar som går i samma terapigrupp. Ett udda grepp men klart intressant. Inget för kräsmagade personer bör kanske tilläggas.

Min favorit Entourage började sin andra säsong redan i början av juni och har nu nästan nått slutet av S02. Snygg och bra serie om en ung och lovande skådis i Hollywood. Handlingen kretsar runt hans karriär och hans kompisgäng (Entourage). Entourage sänds i kvalitetskanalen HBO och bara det indikerar kvalitetsnivån. Serien har en mycket bra hemsida som listar all musik som spelas i serien och även de platser som förekommer.

Dramakomedin Weeds har börjat bra och den kommer jag att följa. Handlingen utspelar sig i ett pittoreskt och på ytan perfekt villaområde i Kalifornien. En ensamstående mamma börjar sälja gräs för att få ekonomin att gå ihop och vi får följa henne och familjen. Weeds är snyggt filmad, något som jag alltid uppskattar.

One thought on “Tv-hösten har börjat”

Comments are closed.