Patric är död

Jag tror det var förra sommaren eller hösten som jag först läste om Patric. Han höll på och snickrade hemma tillsammans med sin svärfar Sören när han plötsligt kollapsade på golvet bland golvbrädorna han höll på att limma. Det var inte hjärnblödning som det först misstänktes. Nej, läkarna hade hittat en hjärntumör i Patrics huvud.

Detta var i januari 2004. Sedan dess har Patric och hans fru Sara skrivit dagbok på nätet där de på ett mycket öppet sätt har berättat om kampen, sin oro och sina tankar. När jag först hittade sidan så läste jag massor. Jag läste intresserat och vetgirigt, men ständigt med gråten i halsen. Så otroligt starkt att läsa deras berättelse. Så otroligt starkt av dem att skriva och berätta. Jag är nog lite extra känslosam just när det gäller cancer och unga människor i min egen ålder. Jag har mycket nära vänner som är drabbade och det är jobbigt att veta hur det kan sluta.

Nu hade jag i vilket fall inte läst på Patrics sida på ett par månader men klickade av en slump in där nu i natt. Och då ser jag att Patric har dött. Han dog den 22 juli efter ett och ett halvt års kamp mot cancern. Så oerhört tragiskt och sorgligt.

Patric Löfwenberg skulle ha fyllt 43 år på fredag och efterlämnar fru och två sönder. Vila i frid Patric.

Patric och Saras gemensamma sida om Patrics hjärntumör.

Stöd gärna Cancerfonden.

One thought on “Patric är död”

Comments are closed.