Helgsammanfattning: Jazzfestival, möhippa, ny design och mästerverk

Söndag kväll och dags att sammanfatta helgen.

Stockholm Jazz Festival (bilder kommer senare)
I fredags kväll drog jag, Wågen, Pelle och Alexandra N ut till Skeppsholmen för att kolla in Stockholm Jazz Festival som hade bland annat Christian Walz, Robyn och Blacknuss med gäster på programmet.

När vi kom dit så var det uppehåll, men det skulle inte hålla i sig speciellt länge. Vi mötte Burre och Mia precis innan vi köpte vår första burk Norrlands Guld för FEMTIO KRONOR STYCK! Allvarligt talat Stockholm Jazz Festival, det är helt jävla hutlöst att ta femti spänn för en burköl som kostar 12,30 kr på Systembolaget. Årets lågvattenmärke! Ni borde skämmas.

Christian Walz var den första artist vi kollade på och det var väl inte speciellt mycket att hänga i julgranen faktiskt. Han leverarade sina låtar, men utan tryck och sväng. Bättre på skiva.

Sen kom regnet. Nej, sen kom skyfallet! Jazzfestivalen blev Vattenfestivalen. Det regnade konstant under resten av kvällen, men vi lät oss inte stoppas. På med regnkläder och fram med mera öl. Robyn var nästa artist på scenen och nu svängde det ordentligt. Riktigt kul att se henne framföra de nya låtarna.

Tydligen föll den 34 mm regn under fredagskvällen. Sjukt mycket ju.

Nästa artist var Blacknuss med gäster och de såg till att hela Skeppsholmen gungade. Otroligt bra sväng nästan hela tiden. Med den lineupen så går det knappast att misslyckas. Pauline, Awa Manneh, ADL, Desmond Foster, Goran Kajfes, Eagle-Eye Cherry, Titiyo och Lisa Nilsson med flera. Sjukt bra. Tack för kvällens stora underhållning!

Möhippa (bilder kommer senare)
Bakis som troll och fortfarande med blöta kläder och skor gav Wågen och jag oss ut för att kidnappa Hanna tidigt på lördagsmorgonen. Strax efter åtta stormade vi in hemma hos henne och Lars och drog med henne till Grand Hôtel för att äta en riktigt fin frukost. Det var nog en bra start för henne :) Resten kan ni läsa i Hannas blog.

Ny design
Kände att det var dags att byta ut Bloggers standard-sidhuvud och samtidigt var det dags att fixa en lite snyggare meny. Det finns just nu ett tiotal olika bilder som slumpas fram bakom menyn i sidhuvudet. Hoppas ni gillar den nya formen på sidhuvudet och menyn. Detta var lördagens kreativa projekt. Mer än så orkade jag inte göra.

Helgens filmer
Det blev totalt tre filmer i helgen. Först Coach Carter med Wågen i lördags kväll. Den får tre getingar i betyg. Sen Vinnare och förlorare i söndags eftermiddag. Den var riktigt svag men får ändå två getingar. Är faktiskt riktigt besviken på Kjell Sundvall som regisserat. Dålig dialog och segt tempo är mina främsta invändningar. Den tredje filmen väger dock med råge upp de övriga två:

Mästerverk
Söndag kväll och jag ser ännu en gång Gudfadern (del ett). Vilket fantastiskt mästerverk det är! Jag blir djupt imponerad varje gång och hittar hela tiden nya detaljer och vinklar. Det två och tre sänds i TV4 kommande söndagar.

Vendetta
Avslutar helgen med att se femte delen av Vendetta. Spännande men märkbart daterat.

3 thoughts on “Helgsammanfattning: Jazzfestival, möhippa, ny design och mästerverk”

  1. Snygg design. :]

    .. och jag kan bara hålla med. Gudfadern-filmerna är utan tvekan de tre bästa filmerna som gjorts.

    /Anna

Comments are closed.