80 talet är här igen!

Min spaning är att 80-talet nu är här igen, på allvar. Det har legat i luften ett år eller så, men nu har det exploderat. 80-talet är verkligen här igen.

Det behövs tre observationer för att fullborda en spaning. Här är mina tre.

1. SVTs fantastiska 80-talsnatt förra helgen. Inledningen med genomgången av alla år och 1984 i specialfokus var enormt bra. Resten av natten innehöll några av de bästa musikfilmerna som gjorts, med Depeche Modes 101 i spetsen. Missade du 80-talsnatten så kan du kolla på en del kul klipp och texter på SVT.se. Missa inte halvtimmen med SVT Live. Unika klipp från olika liveframträdanden i SVT.

2. Musiken har fått en revival. Det görs fler remixer och covers på 80-talslåtar nu än någonsin tidigare. Det har dessutom startats en internetradiostation som bara spelar 80-talsmusik. Kolla in 80s.se för Non Stop 80-talsmusik. Just nu finns 503 låtar i spellistan och man kan skicka in egna låttips.

3. 80-talet på film. I september har Ulf Malmros nya film Tjenare Kungen premiär. Den utspelar sig 1984.

En viktig faktor lär vara att de som växte upp under 80-talet nu har blivit 30-nånting och är mottagliga för 80-talsnostalgi.

4 thoughts on “80 talet är här igen!”

  1. I love 80-talet. Bara jag slipper axelvaddarna så är jag villigt med på tåget :)

  2. En annan viktig faktor är väl att vi som växte upp under 80-talet börjar bli såpass gamla att det är vi som sätter trender och bestämmer vad som ska satsas pengar på. :)

  3. Hm, men om man tittar på mode och musik så har väl 80-talet varit här ett tag nu. Med tanke på SVT’s tröga beslutprocesser så är väl deras 80-tals kväll snarare ett tecken på att trenden inte är ny. Men vad vet jag :) Roligt är det iaf med volangkjolar, pasteller och gammal bra musik.

Comments are closed.