Smidig installation

Fick för mig att köpa en ny hårddisk till min PowerMac G5. Åkte bort till PC CITY i Sickla och plockade upp en Seagate Barracuda 7200.8 SATA NCQ. Tog även en SATA-kabel eftersom jag var osäker på om det fanns en sån i datorn (självklart fanns det en sån när jag väl kom hem och öppnade burken).

Öppnade PowerMacen med en knapptryckning och där innanför uppenbarade sig ett litet hål där två små kablar hängde redo. För att passa in i hålet så skulle man ha fyra små skruvar så att disken kunde glida in på de små skenorna. Självklart fanns det inga skruvar med i förpackningen från PC CITY (det fanns absolut ingenting förutom själva disken) så jag började leta bland mina små skruvgömmor. Inga passande skruvar gick att finna. Kollade igen i det lilla hålet i datorn om man kanske kunde lösa det utan skruvarna, och då såg jag dem! Det satt fyra fina skruvar fastsatta i plasten intill det lilla hålet. Apple hade skickat med fyra skruvar om det skulle vara så att deras kära kunder vilja installera en extra hårddisk. Snacka om service. Man måste älska Apple för dessa små tilltag.

Skruvade i skruvarna, petade in disken och kopplade in kablarna. Satte tillbaks sidolocket med ett litet klick och startade datorn. Disken hittades utan problem och efter en snabb partitionering så hade jag 250 friska GB att använda.

Så enkelt, så bra.

Dagens bild 2005-05-23

One thought on “Smidig installation”

Comments are closed.