Kymlinge Witch Project

En grupp Smalltalkare bestämde sig för att undersöka den legendariska tunnelbanestationen Kymlinge där det lika legendariska “spöktåget” Silverpilen stannar och släpper av folk.

Station Kymlinge byggdes för att betjäna områdets tänkta bebyggelse. Bygget blev aldrig av och idag ligger stationen tom mitt i skogen mellan Kista och Hallonbergen.

KWP ägde rum en kväll i september 1999 och alla inblandade kommer att förneka all kännedom om projektet.

Se bilderna på Flickr.

Silverpilen

Tunnelbanan i Stockholm har funnits länge. Där nere är det alltid mycket folk. Men bland alla dessa stressade människor går det omkring avlidna på stationerna. Sent på kvällen kan man höra de viska. De väntar på ett speciellt tåg vid namn Silverpilen. Tåget susar fram genom tunnlarna och stannar sällan. Slutstationen för Silverpilen är en station som aldrig öppnades. Stationen heter Kymlinge. Där går alla passagerare av. De går upp för trappan och ut genom den igenmurade utgången. Silverpilen är inte gjord för oss mänskliga, den stannar bara för de döda. Så om du ser ett silverfärgat tåg så kliv inte på. Om du ändå gör det så kliv av så fort du kan. För om du hamnar i Kymlinge så återvänder du aldrig. Nu kommer berättelsen om en flicka som hamnade på Silverpilen.

En ung flicka var på väg hem från ett disco. Hon hörde ett tåg komma så hon skyndade sig ombord. Flickan tittade sig omkring. Passagerarna såg lite konstiga och bleka ut, men hon tänkte inte mer på det utan satte sig ner. Tåget närmade sig T-centralen. Flickan reste sig och gick fram till dörren. men tåget bromsade inte utan fortsatte åka. Hon fick panik och drog i nödbromsen, men inget hände. Det här är inget vanligt tåg tänkte hon samtidigt som hon tog en närmare titt på passgerarna. Då plötsligt stannade tåget och alla klev av. Flickan klev också av. Kymlinge läste hon på en skylt. de andra gick mot utgången. Hon följde efter de, men när hon kom upp för trappan så såg hon till sin förskräckelse att dörren var igenmurad. Ingen såg flickan igen.

Station Kymlinge

Station Kymlinge byggdes för att betjäna områdets tänkta bebyggelse. Bygget blev aldrig av och idag ligger stationen tom mitt i skogen mellan Kista och Hallonbergen.

På bilden ser man den lilla snutt av perrongen som ligger utomhus. Resten ligger inne i tunneln. Stationsbyggnaden var tänkt att byggas ovanpå platån.