Det här med löpning

För drygt två månader sedan kom jag och två kompisar på att vi skulle utmana varandra. Utmaningen gick ut på att springa så långt man bara kunde under 60 dagar. Det började den 10 april och slutade nu i kväll. Jag vann tyvärr inte, men det blev en hård kamp på slutet (efter en riktigt långsam inledning de första 50 dagarna). Danne hade ett litet försprång hela tiden men trots mina 6 km i går och 16 km i dag så kom jag aldrig i kapp. Danne vann därför till slut med 8 km, väldigt välförtjänt. Min plan var att sticka ut på en sen kvällsrunda och slå honom på mållinjen men tyvärr sa min kropp ifrån. Ömma knän, även känt som löparknä, gjorde att jag valde att avstå den sista rundan. Jag får istället säga stort grattis till segern.

Under vår utmaning har vi använt Nike+-appen i våra iPhones. Med den måste man använda en sensor som man stoppar i skon. Det har funkat skapligt men nu när jag fortsätter löpträna så kommer jag att använda en annan app istället. RunKeeper heter den. Den finns i en gratis- och i en betalversion. Fördelen med RunKeeper är bland annat att man får en karta över sina rundor. Minus med RunKeeper är att det inte finns något stöd för utmaningar men jag tror att de jobbar på den och många andra funktioner (läs deras blogg här). Se exempel på hur en runda presenteras här.

Hanna har också drabbats av löpardjävulen och springer som bara attan. Hon skrev ett bra inlägg om det. Läs det här.

One thought on “Det här med löpning”

Comments are closed.