Jag är inte Henrik Larsson längre

NamnbevisI dag blev det officiellt. Jag heter inte Henrik Larsson längre. Jag heter Henrik Ismarker. My name is Ismarker, Henrik Ismarker!

Varför det nu då, kanske någon undrar? Jo, jag ska ju gifta mig om en dryg månad och varken jag eller Annika hade lust att ta den andres ursprungliga efternamn så vi hittade på ett nytt namn.

Historien bakom Ismarker har sitt ursprung i den resa vi gjorde till Svalbard och Grönland i höstas. Det var även där jag friade och vi förlovade oss, som ni kanske minns. Jag ska inte dra hela historien om namnet men anledningen till att jag har det nya namnet redan nu är en rent praktisk sak. Jag kommer att vara den ende i Sverige med det efternamnet ända fram till den 13 juni då vi gifter oss.

Det här med ett nytt namn blir nog väldigt ovant en tid. Jag har trivts väldigt bra med att heta Henrik Larsson men från och med i dag får den där bolltrollaren från Skåne ensam bära vår stolta namnflagga.

16 thoughts on “Jag är inte Henrik Larsson längre”

  1. Det finns även en världsmästare i biljard som är delägare av Jolo som heter Henrik Larsson. Nu slipper jag förväxla er i telefonboken. :)

    Grattis.

  2. Se där! Coolt namn. En Larsson mindre då. Själv håller jag stadigt i det gamla fina släktnamnet.

  3. Härligt, fast mina skotska vänner kommer bli sjukt besvikna när de träffar dig, Henke. Eftersom de älskade att du hette samma sak som deras husgud!

  4. Martin: Man får kolla med Skatteverket. Vill man kolla själv så funkar Ratsit ganska bra.

  5. Äntligen så kan jag gå med i Trafik-listan igen utan risk för förväxling!

    Nej, men allvarligt talat. Jag har också funderat på att byta namn. Senast häromveckan fick jag en inbjudan till ett dop av ett barn som jag aldrig hört talas om. Visade sig att de förväxlat mig med en annan Henrik Larsson.

Comments are closed.