SOLID Försäkringar

solid-logo.gifGanska ofta när jag har köpt någon pryl så tar det några veckor och sen trillar det in ett försäkringserbjudande från SOLID Försäkringar.

De köper troligen mina kunduppgifter från de företag jag köper prylar från.

Jag som kund uppskattar verkligen inte att mina kunduppgifter blir en handelsvara. När jag köper en produkt och lämnar mina kontaktuppgifter så är det en sak mellan mig och företaget. Det är en 1-1-relation som jag inte vill ska bli 1-andra, vilket det blir när kunduppgifterna säljs. Förtroendet jag har för ett företag är väldigt lätt att förstöra.

Från och med nu kommer jag att bojkotta alla företag som samarbetar med SOLID Försäkringar och om möjligt välja en annan leverantör. Jag tänker inte acceptera att mina kunduppgifter blir en handelsvara.

Jag uppmanar alla som tycker som jag att också inleda en bojkott och dessutom att tala om för företagen som säljer uppgifter till SOLID Försäkringar att de är utsatta för bojkott. Jag hoppas att något av företagen inser det oetiska och det orimliga i att göra kunduppgifterna till en handelsvara.

scandinavian-photo.pngMin bojkott börjar med Scandinavian Photo som är de som oftast är källan till breven från SOLID Försäkringar.

Har du också fått ett erbjudande från SOLID FÖrsäkring? Lämna gärna en kommentar och berätta vilket företag som sålt dina kunduppgifter till SOLID.

26 thoughts on “SOLID Försäkringar”

 1. Jag var faktiskt på G att köpa en EOS 450 på Scandinavian Photo på Norr Mälarstrand – men, nu väljer jag en annan butik.

 2. Det är precis såhär framtidens nätverksekonomi fungerar.
  Ett erbjudande anpassat efter dig och dina behov måste väl ändå vara bättre än helt oanpassad direktreklam som fyller brevlådan?
  När jag just betalat 1700:- för en ny ruta till bilen dyker ett erbjudande upp från Solid om en självriskeliminering ett år för 239:-. Bedömer jag att rutan spricker igen (pga stenskott) de närmaste 4-5 åren är ju detta en bra tjänst.

 3. Gunnar: Jag har ingen kritik mot erbjudandet från Solid, jag ogillar bara starkt att mina uppgifter blir en handelsvara utan mitt godkännande.

  Hur kan man då lösa detta? Jo, man skulle kunna få frågan i butiken om man vill ha ett förmånligt erbjudande och först när man tackat ja så förmedlas mina uppgifter. OPT-IN alltså.

 4. Handlar du på Scandinavian Photos sajt kan du enkelt, välja om du vill ha erbjudande från Solid eller inte. Säkert kan du göra detsamma i butiken

  Personligen handlar jag av en seriös butik och får ett erbjudande jag kan slänga i papperskorgen än blir av med mina pengar i en oetisk affär (= Kameraexperten)

 5. Hej Henrik. Tråkigt att du känner som du gör. SOLID Försäkringar köper inga kunduppgifter. Vi är samarbetspartners till många kedjor och butiker och hjälper dem att erbjuda sina kunder utökad köptrygghet i form av en profilerad försäkringserbjudande. Detta är ett erbjudande som företagen i ditt exempel Scandinavian Photo, vill ge sina kunder. Självklart finns möjligheten att tacka nej till ett försäkringserbjudande. I Scandinavian Photos fall kan man kryssa för att man inte vill ha ett försäkringserbjudande vid köpet. Skulle du missa att kryssa i denna ruta vill vi understryka att de erbjudanden vi skickar är just erbjudanden och innebär såklart inget betalningskrav.
  Anledningen till att man inte har opt-in är för att de alldra flesta faktiskt vill ha ett erbjudande och att de då missar det om de inte kryssar i rutan. Du är varmt välkommen att kontakta oss för mer information – ring vår kundtjänst på telefon 013- 13 13 13 eller besök vår hemsida på http://www.solidab.se
  Med vänlig hälsning
  Malin, SOLID Försäkringar

 6. Hej

  Tack för inläggen i denna blogg. Det är alltid nyttigt att få både ris och ros, det ger oss en möjlighet att bli bättre. Alltför många hör inte av sig om dom tycker att något är fel.

  Vi har jobbat hårt med att få fram så bra villkor som möjligt och efter att ha jämfört ett antal försäkringsbolag, så ligger Solid långt fram. Detta tror jag ni märker om ni läser villkoren.
  Diskussionen handlar mest om de utskick vi gör. Vi poängterar i dessa utskick att detta endast är ett erbjudande och det är upp till kunden att avgöra om det är bra eller dåligt. Samma sak är det med utskick från tex ICA eller annan marknadsföring man får hem i brevlådan. Om man inte vill ha dessa erbjudande så kan vi lägga in detta på kundnr.
  Viktigt att också påpeka är att det är vi som har registret och att vi inte sålt detta till Solid.

  Det vi ska göra (tack vare er) är att gå igenom erbjudandet och se vad vi kan göra bättre och tydligare.

  Med vänlig hälsning

  Joakim Ståhl / VD Scandinavian Photo

 7. Malin: När man handlar i butiken får man aldrig frågan om man vill ha erbjudandet eller ej. Det är fel.

  Att köra inte köra OPT-IN är att sortera in sig själv och sitt företag i en oseriös nisch men det kanske är där ni vill hamna?

 8. jäss jag handla på siba och fick hem samma skit. som tur var fråga jag folk vad det var för dum som man är tyckte jag det såg ut som en räkning och tänkte betala..

 9. Solid är ett oseriöst företag! Vad annat kan man säga om ett företag som för tredje gången på några månader vill att man ska försäkra en väggtv som man påståtts ha köpt på Siba? Jag har aldrig köpt någon väggtv på Siba. Jag har ringt både Siba och skojarföretaget Solid och förklarat att jag inte har köpt någon väggtv på Siba, ändå fick jag en ny räkning idag. Skojarföretaget Solid har också med Sibas logotype på räkningen för att låtsas vara seriösa. Det är väldigt svårt att på räkningen hitta vad det hela handlar om men det är ju så alla skojarföretag, inklusive Solid, går till väga. Undrar hur många som ger upp och bara betalar summan – i detta fallet 297 kronor – bara för att man inte vågar riskera att göra fel. Erika här ovan var ju nära. Fy fan vad man blir trött på sådana svinerier som Solid håller på med! Undrar vad Siba tycker om detta? De kan väl inte vara i maskopi?

 10. Hej igen! Kjell först vill jag beklaga att du är så missnöjd. Vad sa Siba när du pratade med dem, du nämner inget om detta, berättade de inte hur vårt samarbete ser ut? Så här ligger det i alla fall till: Siba har valt Solid som sin försäkringspartner. Solid står alltså som försäkringsgivare åt Sibas Trygghetsförsäkring som erbjuds i butik samt postalt i de fall då butiksgarantin löper ut och kunden inte tecknat försäkring i butik. För att vi (Solid) ska kunna skicka de postala försäkringserbjudandena (å Sibas vägnar) får vi ta del av Sibas adresser. På breven står det på upprepade ställen att det handlar om ett ERBJUDANDE och att det inte föreligger något betalningskrav.

  Eftersom det ändå uppstår frågetecken kring dessa erbjudanden funderar vi nu på hur vi kan förtydliga ytterligare att det handlar om erbjudanden – kanske lägger vi på en text om detta redan på kuvertets utsida?

  Med vänlig hälsning
  Malin, Solid Försäkringar

 11. Hej Henrik, det är ju intressant att den 6:e googleträffen på “Solid försäkringar” är just din blogg, full av klagomål.

  Ett försäkringserbjudande damp ned i min brevlåda igår där de erbjuder mjukvarusupport på min inköpta dator från Siba. Det spelar ingen roll om det är ett (valfritt) erbjudande och att Solid (ovan) undrar varför folk inte uppfattar valfriheten i att teckna denna försäkring. Jag ringde både Sibas och Solids kundtjänst för en stund sedan och fick reda på att jag tydligen köpt en Fujitsu Siemens dator för 6990 kr den 3 januari 2007. Jag var inte ens i landet Sverige då och jag har verkligen inte köpt någon dator. Det är konstigt att en 1-årig supportförsäkring för en 3 år gammal dator dimper ner just nu på en adress som jag bott på i knappt ett år.

  Vem har gett adressuppgifter till vem? Siba kunde inte göra någonting eftersom de inte visste vilken affär jag handlat i (dvs INGEN!) och Solid försäkringar förnekade att likadana klagomål inkommit tidigare. Vem är den största boven? Siba, som förmedlar min adress till Solid? Solid som slumpar fram min adress i något register, eller min låtsaskompis Molgan som shoppat i mitt namn, men betalat med eget VISA-kort? Sånt här ska inte få förekomma!
  /Sofia

 12. Ja, det är ju helt uppenbart att Solid har ett problem här. Det problemet skvätter över på de företag som väljer att samarbeta med Solid.

  Hade jag jobbat på ett av de företag som samarbetar med Solid så hade jag omgående krävt kraftfulla förändringar i hur detta hanteras och formuleras.

  Det är dock troligen så att Scandinavian Photo, Siba mfl. företag värderar den intäkt de får från Solid högre än den eventuella badwill de får av problemen.

  Jag tycker att man ska bojkotta de företag som jobbar med Solid under nuvarande former.

 13. Hej Malin. Jag kontaktade Siba för jag ville att de skulle tala om i vilken affär jag hade inhandlat fantasiprodukten och det krävdes ett par telefonsamtal för att konstatera att jag inte fanns i deras register över huvud taget. De förstod ingenting utan hänvisade mig till blufföretaget Solid.
  Visst kan ni på utsidan skriva att innehållet är en bluffaktura så håller ni er ju till sanningen. Den innehåller ju all som är kännetecknande för just bluffakturor. Uppe till vänster där seriösa företag ofta väljer att visa sin logotype ligger Sibas logotype för att skapa förtroende. Som jag skrev tidigare var det svårt att hitta information om vad det hela handlade om – naturligtvis ser ett seriöst företag till att kunden genast får redig information. Och så har vi detta med att hålla sig till ett lagom högt belopp som gör att de som inte lyckas syna bluffen väljer att betala och därmed slippa betalningspåminnelser och andra otrevligheter. Ni har gjort allt rätt, Solid.

 14. Värst är det när man har möjlighet att välja SOLID Försäkringar i kundvagnen på t.ex. Katching.se och ändå får ett brev från dem fast man INTE har valt dem.

 15. Dags att avsäga dig alla former av tidningsprenumerationer, talentum, idg, bonnier mfl säljer dina uppgifter dagligdags.

 16. Hej fick precis i dagarna ett erbjudande från SOLID,jag har köpt en tv på NetOnNet ,så dom sålde mej till SOLID,kör hårt jag är på din sida,det som dom hår sysslar med är bedrägeri

 17. Fick just en “bluffaktura” från Solid. Jag har enligt dem köpt en digitalkamera på Netonnet. Har visserligen köpt en Squeezebox radio i en Netonnet butik för en månad sedan, så det har väl blandat ihop sakerna. Tydligen åker man dit på den här sortens skräp även om man handlar på någon av Netonnets fysiska butiker.

 18. Actually see UGG boots style also know, thick, put it on the silly figure scale, particularly easily destroy appear coarse, short legs, or legs and common some very small and not very thin MM wear skirts in UGG collocation, not good-looking and influence temperament. I suggest the MM figure general height or choose as far as possible UGG boots to match short skirt, shorts or jeans, can avoid to highlight the shortcomings, UGG short stature or for tall canister boots, thinner or leg is very fine MM. Don’t use UGG collocation is very fat, legging with best pants pants, stars or render the collocation of snowboarding progresses in our body is appropriate, caution is, or don’t match. There must be something that you satisfiedugg classic cardy boots Coach bags Nike Dunk LowSheepskin Boots

 19. Tror att det är bra att göra bra jämförelser på försäkringar så man vet vad som erbjuds.
  Gotrygg.se har samlat ihop en heldel bra info från olika försäkringar.

 20. Ringde tidigare idag upp en telefonist på Solid ang hemförsäkringar och fick tala med en oerhört trevlig försäljare, dock något euforisk då jag aldrig hann tala till punkt. I övrigt så lät deras hemförsäkring ganska så vattentät och väldigt “okrånglig” som de själva så fint säger.

  Kom hem för att surfa runt efter vad jag hoppades skulle bli positiv respons.

  Efter all information jag hittade här på bloggen men även en hel del(!) på gula sidorna så väljer jag idag bort Solid hemförsäkring.

  Låter för mig som det mest “okrångliga” valet!

 21. Min försäkring på tv jag köpt från netonnet gick ut å efter ett litet tag så kommer det brev från solid försäkring….och det räcker inte för dom att bara skicka ett utan flera. men men funkar fint att elda med i bastun =P

 22. Fick nyligen hem en “bluffaktura”. Tydligen så vill dem att jag ska fortsätta betala försäkring för en guldklocka värd 10 000:- jag inte ens har köpt. Tur att man är lite skarp i sinnet o hinner se sånt innan man betalar. Synd för andra som betalar den där skiten.

 23. solid försäkninger är bedregari dom har lurat mig me som tusntals andra mäniskor dokm . ingen ska köpa varor på siba  . siba säljar solid försäkringer till sina kunder snälla  om du vill inte bli lurad gå inte in på nån siba butik  

Comments are closed.