Dom svarta tornen

I går upptäckte jag en mycket konstig sak. Jag var ute på en liten tur med moppen och åkte runt på Norra Djurgården som jag gillar så mycket. Där hittar man alltid något nytt att se och fota, så även i går. I området pågår ju bygget av Norra länken just nu så det är mycket som förändras hela tiden. När jag åkte upp till den fina Ugglevikreservoaren såg jag plötsligt en liten väg som var anlagd mellan träden en bit ner i skogen. Tydligt var att det var en tillfällig väg som anlagts för någon typ av byggprojekt. Det väckte så klart min nyfikenhet och jag åkte ner på vägen ca 100 meter och fick då se detta:

Dom svarta pelarna

20 stycken små torn (eller vad man nu ska kalla dom) i olika storlekar som alla står på var sitt betongfundament. De står helt oregelbundet i olika höjd och vinklar.

Mycket skumt va? Jag gissade ganska omgående att tornen har något med Norra länken att göra. Om man kollar på Vägverkets hemsida för bygget vid Värtanområdet så ser man i vänsterkanten på den här bilden (klicka för större) att ett tunnelrör går precis under Ugglevikreservoaren. Om det var någon typ av ventilation så borde väl tornen vara högre? Och skulle det verkligen tillåtas att ha avgastorn mitt i nationalstadsparken? Högst tveksamt.

Jag letar just nu efter svaret på denna gåta men ni som läser detta får gärna gissa. Lämna en kommentar!

» Fler bilder finns på Flickr

3 thoughts on “Dom svarta tornen”

  1. Jag skulle nog säga konstinstallation. Stora projekt som t ex Norra Länken tenderar att dra sådana till sig.

  2. Min gissning är ett stort centralt luftutsläpp/intag från tunneln under. Troligen kommer det att byggas en stor mojäng ovanpå detta så att alla de separata små rören ser ut som en enda. Numreringen är till för att hålla reda på luftflöden från olika platser under intrimning av fläktarna.

Comments are closed.