Och helvetet därtill!

I måndags firade Annika och jag vårt första år tillsammans men tro inte att det första året varit som rubriken på det här inlägget antyder, tvärt om! Rubriken återkommer jag till.

Vi träffades på Anna och Rogers temafest i slutet av juni förra året och eftersom temat var The Love Boat så tyckte jag att lite maritimt tema skulle passa bra även ett år senare. Således blev det bubbel och middag på Restaurang J (varning för sajt med läskigt måsljud) i Nacka Strand.

Ett mycket trevligt ställe som kändes avslappnat och osnobbigt. Servicen var helt okej och så även maten. Inget som förvånade varken positivt eller negativt. Lokalen och platsen andas verkligen sjö och sjöfart så på den punkten var det ett utmärkt val. Kärlek var det också gott om :)

Efter middagen åkte vi båt till Slussen och fick se Stockholm när hon är som vackrast, från vattnet. Det finns ju ett annat mycket fint sätt att se Stockholm, nämligen från ovan. Av den anledningen valde vi att gå till gamla Skatteskrapan där restaurangen Och himlen därtill numera huserar på de två översta våningarna. Högst upp ligger deras cocktailbar med en helt fantastisk utsikt i alla väderstreck. Tyvärr är det just bara utsikten som talar för detta ställe. Servicen är usel och drinkarna inte speciellt bra.

En del av lokalen består av låga bord och fåtöljer och där får man bara sitta efter att ha blivit bordsplacerad av en. I måndags var det inte speciellt mycket folk i cocktailbaren men det var ändå kö för att få plats vid dessa bord. Vi skrevs upp som sällskap två i kön. En del bord stod tomma i väntan på gäster som hade bokat plats efter sin middag i restaurangen. Helt acceptabelt. Vad som däremot inte är acceptabelt är den kassa service som killen som ansvarade för bordsplaceringen visade upp. Det står ingen skylt vid ingången till detta avspärrade område så folk kan bara vandra rakt in och sätta sig om inte killen står där och säger till att det är kö och bordsplacering som gäller. Problemet är att han inte står där speciellt mycket så han måste hela tiden gå fram till sällskap som satt sig och be dem avlägsna sig. Vad fan är det för stil egentligen? En enkel skylt med texten “Vänligen invänta bordsplacering” hade ju löst problemet helt. På borden finns visserligen små skyltar med knappt läsbar text som talar om att det är reserverat. Om dessa skyltar funkar? Icke.

Vill man beställa något i baren möts man av ganska trevliga killar som verkar ha kommit direkt från gatan eller möjligen någon sportbar längre upp på Götgatan. De flamsar och tramsar på ett sätt som inte känns så passande för lokalen och gästerna. Drinkarna blir därefter kan jag meddela. Inte usla men långt ifrån den förväntade nivån. Priset tas dock av den ena killen som efter ett tag tycker att hans snus runnit tillräckligt mycket ned över framtänderna, och således tar och petar ut den i vasken varefter han snabbt torkar handen på barhandduken och fortsätter snoppa jordgubbar till någon drink. Vidriga jävla idiot till snusare och barmänniska.

Vi lämnade detta skitställe och gick ner till alltid lika bra Imperiet som ligger längst ner i denna byggnad. Här får man bra service, utsökt mat och kanondrinkar (testa Raspberry street).

Båda dessa ställen ägs och drivs av familjen Ahlbom som även ligger bakom bland annat Storstad, Hotellet och Göteborg (samt förr i tiden Folkhemmet). Mitt råd till familjen Ahlbom är att omgående se över verksamheten i cocktailbaren på Och helvetet därtill som just nu är under all kritik och det verkar ju ha varit så sen starten.

Råd till alla som vill äta och dricka gott i närheten av Skrapan – satsa på Imperiet!