SVT krossar TV4

Nu har SVT lanserat sin nyhetskanal på nätet, Play Rapport och TV4s Nyhetskanalen som lanserades helt nyligen har därmed fått se sig rejält omkörd av värsta konkurrenten redan från start.

SVTs lösning är snygg, smidig och snabb. Det är lätt att hitta klipp man vill se inom olika nyhetsområden och klippen spelas upp utan fördröjning eller hack. I spelaren finns flera olika funktioner som tex. möjligheten att maila klipp, visa klipp i sin blogg (se längst ner i detta inlägg) samt fullskärmsläge. Det som man eventuellt kan sakna är de saker som Roger nämnde på Webbfeber: “relaterade klipp, kommentarer, sidor som länkar och så vidare”. Det kanske kommer i version 2.

TV4s lösning är i jämförelse med SVTs en total katastrof. Jag har haft möjlighet att testa Nyhetskanalen på både Mac och på PC. På Mac är den helt omöjlig att använda trots att TV4 hävdar att det ska funka. Jag har enligt TV4s instruktioner ställt in att klippen ska spelas i QuickTime, men ni kan ju se på bilden nedan vad som händer då. Uselt! På PC funkar den hjälpligt ibland men det är ljusår ifrån SVTs lösning. Utvisning för TV4 och Nyhetskanalen.se alltså.

» Playrapport.se (betyg 4 av 5)
» Nyhetskanalen.se (betyg 1 av 5)

Bilderna nedan är klickbara.

Nyhetskanalen.se:

Playrapport.se:

3 thoughts on “SVT krossar TV4”

  1. Kan inte annat än att hålla med. SVTs lösning är mycket snyggt. Älskar flashlösningar.

    /Finnen

  2. SVT är bäst! Så enkelt är det bara!

    Statlig televsion rockar* så se nu till att betala tevelicensen om ni inte gjort det.

    *Tycker dock inte om att man sänder Englas begravning … det är lite för mkt TV3 över det …

Comments are closed.