Nya funktioner på Hitta.se

I dag upptäckte jag att Hitta.se har lagt till en rad nya funktioner på sin sajt. Jag går igenom nyheterna här.

Den första nyheten är att man kan mäta avstånd genom att sätta ut mätpunkter på kartan. Samma funktion som Jogg.se haft länge för att användarna ska kunna registrera sina joggingrundor. Jogg.se har byggt en något snyggare lösning som bygger på Google Maps. Kolla tex. in min joggingrunda “ToR Café Tubby“. Hittas karta visar hur lång tid det normalt tar att gå och cykla den uppmätta sträckan. Bra om man planerar en söndagspromenad kanske.

Den andra nya funktionen kallas Kartnålen och med den kan man skapa en egen karta med en markering samt beskrivande text. Man kan själv välja vilken markering man vill ha på kartan. Det finns 11 olika markörer. Kartan kan man sedan skicka via mail eller få som en direktlänk som man kan göra vad man vill med.

Tredje nya funktionen är vägbeskrivning men jag är inte så säker på att den är ny. Jag tror den fanns tidigare. Man skriver i alla fall in två adresser och får en vägbeskrivning i kartform och en tabell med köranvisningar.

Fjärde funktionen i den lilla menyn är Visa koordinater och med den får man veta exakta koordinater till den adress man letat upp. Koordinaterna går att få i flera versioner samt att man kan ladda ner dom.

Femte funktionen är Intressepunkter som gör det möjligt att ladda ner en massa olika punkter till sin GPS. Bra service antar jag.

De tre sista funktionerna lägger sig som ett lager över kartan så att man kan se postens olika brevlådor, trafikinformation och väder. Mycket bra service!

Det känns som att Hitta i och med dessa funktioner har gått om Eniro på funktionsfronten. Eniro har GPS-kordinater och trafikinformation sedan länge. Eniro har två saker som Hitta inte har. Vägkameror från Vägverket och något de kallar Sverigebilder. Den senare ser jag inte riktigt nyttan med men vägkamerorna är ju kanonbra.

4 thoughts on “Nya funktioner på Hitta.se”

  1. Åh vilja nötter “de tre” är.

    De försöker sig på lite bloggspam och jag kan inte fatta hur korkad man är om man försöker få trafik genom blogspam när man för det första inte kan skapa en länk på rätt sätt (dvs. alla som går på spammet hamnar fel) och för det andra försöker få trafik till en blogg som inte har något innehåll färdigt.

    Pajaser, nötter och idioter. Ert spam får stå kvar som ett monument över er inkompetens. Haha.

  2. Hitta är grymma. Rockenroll!
    Vi som har en GPS tycker att det är skitcoolt!

Comments are closed.