Nu går flyttlasset till Google Apps

Jag har fått nog av Crystones dumheter* och har därför valt att flytta min mail till Google helt och hållet. Jag skaffade ett Google Apps-konto och körde in min henrik.net-domän där. Pekade om DNSer och efter en stund kom alla mail till det nya Apps-kontot istället för till mitt vanliga Gmail-konto.

Sen var det dags att börja flytten av alla gamla mail. Hade Google inte erbjudit den möjligheten hade jag aldrig bytt mailhost. Jag ställde bara in att Apps-kontot skulle kontakta Gmail-kontot via IMAP och börja pumpa över alla mail. Hur många mail var det tror ni? Det var inte mindre än 530.477 stycken. Över en halv miljon mail på ungefär 3,5 år (började använda Gmail den 15 juni 2004) alltså.

Statusen på flytten är att ungefär hälften har flyttats och endast fyra mail har misslyckats. Känns ok va?

* Crystones dumheter, kanske någon undrar? Ja, de har tex. mycket märkliga metoder för att hantera spam. Först fanns min domän inte med på någon antispamlösning alls för jag tyckte att Gmail skötte det så bra att det inte behövdes (all min mail studsade bara via Crystones mailservrar och sen direkt till Gmail). Vid någon ommöblering hos Crystone så hamnade alla mina domäner i deras antispamlösning utan att jag hade bett om det eller blivit informerad. Det hade väl kanske varit okej om de inte fått för sig att alla mail som bedömdes vara spam skulle märkas med [SPAM] i ämnesraden. Ursäkta, men jag vill att ni GER FAN i att modifiera mina mail, oavsett om de är spam eller ej (de hade dessutom ganska ofta fel). Detta försökte jag få Crystone att förstå och åtgärda under flera månader utan speciellt stor framgång. Först när jag blev rabiat slutanvändare och valde att skicka mailet inte bara till kundtjänst utan även till koncernchef, ekonomichef, kundtjänstchef och några till så vaknade dom och lovade att fixa problemet. Löften är en sak medan verkligheten ibland är en annan. De lyckades alltså inte och jag gjorde tidvis nya försök att få problemet fixat. För några veckor sedan hörde en tekniker av sig och klagade på den stora mängden mail som min domän genererade (mest spam) och bad att få flytta mig till deras nya och fina antispamlösning. Efter löfte om att [SPAM]-markeringen inte fanns där så gick jag med på det. Det funkade fint ända fram till helt nyligen då deras spamlösning ballade ur och orsakade ett längre mailproblem. Det fick vara droppen tänkte jag och lydde till slut Gunnars råd om att låta Google sköta allt. Tiden lär utvisa om det var ett bra val. Än så länge är jag ganska nöjd, trots de där fyra mailen som Google inte lyckades flytta.

Nu har jag 25 GB för mina mail, mot ca 6 GB tidigare (48% utnyttjat).

11 thoughts on “Nu går flyttlasset till Google Apps”

 1. Jag har kvar min sajt hos Crystone. Den klarar dom av att hosta på ett bra sätt.

  Jag tror inte att Google erbjuder total hosting.

 2. den dära importen… gick det bara att göra i betalversionen eller?

 3. Coolt, jag skaffade ett Google apps-konto men när jag insåg att jag inte kunde flytta mitt nuvarande Gmail-konto dit så la jag bort de planerna. Tänkte inte på att man kan göra som du säger. Ska göra det direkt. Kostar det att få till den funktionen?

 4. Importen finns bara i betalversionen, ja. Nu har dom dock 30 dagars fri trial. Det BÖR innebära att man kan köra importen under de 30 dagarna och sen backa till standardversionen.

 5. Ah smart, jag kollade vidare på det där och tolkade det som att man var tvungen att betala per konto under aktuell domän?

 6. Kan man koppla in betaöverföringen till senaste z-versionen av synapslänkens hostade webkonto? Eller? Va?

 7. Jag har ett par frågor till.
  Hur gjorde du med GTalk nu när du avslutade ditt gamla Gmail-konto och började med ditt nya Apps-konto?
  I Gmail verkar det vara den nya versionen med bättre adressbok som gäller, men i Apps är det en gammal sämre variant? Har du fått till så att mailen i Apps också är den uppdaterade som man får om man bara kör Gmail?

Comments are closed.