Film: Årets första kalkoner

I år har jag hunnit se två filmer och båda har varit genomusla kalkoner. Först ut var “I am legend” med Will Smith. Trailern lurade både mig och Annika, med sina snygga bilder på ett övergivet New York. Det visade sig dock ganska snabbt att det var en kalkon vi valt att se. Dödliga virus, muterade människor, galna hundar och så vidare. Stor varning!

Betyg: 1 av 5.

Första långfilmen (av sex) om Helene Turstens kvinnliga deckare Irene Huss var en uppvisning i svensk lågbudgetfilm (alla sex filmer går på 90 miljoner kronor) med ett mycket svagt manus. Filmen är full av logiska luckor och dialogen är bristfällig och naiv. Ingen tror väl att det är så här det funkar inom polisen. Att “Kurt Olsson” sedan är med och spelar polischef gör ju inte saken bättre. Det är egentligen inte skådisarna som är det stora problemet utan det är just det svaga manuset, dialogen och alla detaljer som slarvas bort. Stackars Kanal 5 som är huvudfinansiär.

Betyg: 1 av 5.

4 thoughts on “Film: Årets första kalkoner”

  1. Äsch nu snackar du goja, bortsett från att mutanterna var lite sämre gjorda än vad jag hoppades på så var “I am Legend” klockren.

    Den andra skulle jag inte ens komma på tanken att kolla på. Sverige lyckas skapa en bra film på hundra. Typ.

  2. I am legend var inte urkass. Men det var skönt att kunna spola framåt ibland, vilket jag gjorde.

  3. I am Legend tyckte både jag och de flesta av mina vänner var riktigt bra och innehöll framför allt en av Will Smiths bättre roller på senare år.

    Rekommenderas varmt för alla som inte blir allt för avskräckta av Henriks betyg ovan!

Comments are closed.