Vad är det för fel på folk?

Folk som går till jobbet och är sjuka hamnar väldigt långt upp på min lista över folk som skulle stå mot väggen om den där revolutionen någonsin kom. Snorande, snörvlande, hostande och smittspridande. Fy fan. Jag tänker faktiskt inte sitta på jobbet, helt frisk, och bli sjuk bara för att någon annan inte har vett nog i skallen att fatta att sjuk = hemma. Har man kraft nog att jobba när man är sjuk så kan man ju göra det hemifrån.

Min lösning på problemet, jag åkte hem och jobbade. Det tycker jag var den enklaste lösningen för dagen, men det tyckte inte min chef. Nehepp, det fick man inte göra. Nej, man ska sitta på jobbet eftersom “vi får vara beredda på att höstens förkylningar startar nu och det är här på arbetsplasten och överallt annars”. Men vafan! Ok, nu har jag bokat ett konferensrum och tänker sitta där på eftermiddagen. I frisk-karantän.

4 thoughts on “Vad är det för fel på folk?”

  1. samma på mitt jobb. folk dyker upp och ska ta hand om infektionskänsliga njursviktare med snoret rinnande från snoken, inte så lämpligt.

    “jag har inte varit sjukskriven sedan 1977, snöööörvel”

    idiotiskt.

  2. Det kan vara så att folk helt enkelt är respektlösa, men det kan också vara så att de inte har råd att vara sjuka, och deras arbete inte tillåter dem att jobba hemifrån..

  3. Anonym: Visst kan det vara så, men det är väl inget JAG ska behöva lida för? Det här är ju också en fråga för arbetsledningen som borde se till att folk inte är på sina arbetsplatser när de är sjuka. Att sitta och hosta och snora KONSTANT i omedelbar närhet till sina kollegor kan inte undgå ledningen i alla fall på min arbetsplats. Åtgärd? Ingen alls. Hur många har insjuknat under veckan? Minst två. Tack för det.

Comments are closed.