Vad är det för fel på folk?

Folk som går till jobbet och är sjuka hamnar väldigt långt upp på min lista över folk som skulle stå mot väggen om den där revolutionen någonsin kom. Snorande, snörvlande, hostande och smittspridande. Fy fan. Jag tänker faktiskt inte sitta på jobbet, helt frisk, och bli sjuk bara för att någon annan inte har vett nog i skallen att fatta att sjuk = hemma. Har man kraft nog att jobba när man är sjuk så kan man ju göra det hemifrån.

Min lösning på problemet, jag åkte hem och jobbade. Det tycker jag var den enklaste lösningen för dagen, men det tyckte inte min chef. Nehepp, det fick man inte göra. Nej, man ska sitta på jobbet eftersom “vi får vara beredda på att höstens förkylningar startar nu och det är här på arbetsplasten och överallt annars”. Men vafan! Ok, nu har jag bokat ett konferensrum och tänker sitta där på eftermiddagen. I frisk-karantän.