Ett par ord om Facebook

Ingen har väl kunnat undgå den Facebook-hysteri som råder i Sverige just nu, men kanske är det någon som inte greppat vad Facebook egentligen är och vad det är bra för. Ekonominyheterna.se har ett par förklarande artiklar för er som inte är frälsta ännu.

» Facebook för dummies
» Vett och etikett på Facebook
» Ulfs lista: Mina 5 favoriter på Facebook…

Wille har helt rätt i att aktiviteten på personliga bloggar och sociala mailinglistor har minskat drastiskt på grund av Facebook.

Så, joina nu Facebook och adda mig om du känner mig. Känner du inte mig så kommer jag inte att lägga till dig som vän. Jag är nämligen av den åsikten att de som är mina vänner på Facebook faktiskt ska vara sådana jag skulle stanna och prata med på stan. Jag har inte varit helt konsekvent på den punkten men jag hoppas Facebook lägger till möjligheten att gradera sina kontakter så att man kan ha flera nivåer. Till exempel “Mina nära vänner”, “Mina bekanta”, “Jag vet vem det är och vi har en gemensam vän”. Typ så. Hoppas det kommer snart.