Ett par ord om Facebook

Ingen har väl kunnat undgå den Facebook-hysteri som råder i Sverige just nu, men kanske är det någon som inte greppat vad Facebook egentligen är och vad det är bra för. Ekonominyheterna.se har ett par förklarande artiklar för er som inte är frälsta ännu.

» Facebook för dummies
» Vett och etikett på Facebook
» Ulfs lista: Mina 5 favoriter på Facebook…

Wille har helt rätt i att aktiviteten på personliga bloggar och sociala mailinglistor har minskat drastiskt på grund av Facebook.

Så, joina nu Facebook och adda mig om du känner mig. Känner du inte mig så kommer jag inte att lägga till dig som vän. Jag är nämligen av den åsikten att de som är mina vänner på Facebook faktiskt ska vara sådana jag skulle stanna och prata med på stan. Jag har inte varit helt konsekvent på den punkten men jag hoppas Facebook lägger till möjligheten att gradera sina kontakter så att man kan ha flera nivåer. Till exempel “Mina nära vänner”, “Mina bekanta”, “Jag vet vem det är och vi har en gemensam vän”. Typ så. Hoppas det kommer snart.

3 thoughts on “Ett par ord om Facebook”

 1. förlåt men är det bara jag som tycker det är b med facebook? Det har funnits 1000 liknade platser och snart kommer en ny. Okej, ville kanske har rätt. Andra aktiviteter minskar kanske. Men framför allt minskar den personliga kontakten. Kan inte minnas när mina vänner ringde mig sist. Kanske bara för att jag inte finns på fb. Kul är att jag träffat många nya vänner i verkliga livet som jag hellre umgås med privat än via fb.

 2. Fan, det var klokt. Jag kan bara hålla med. Don´t like Facebook heller. Och håller med en hel del av det “du” skrev…
  Så dåligt…

 3. Jag tycker tvärt om att den personliga kontakten ökar med Facebook. Och Facebook är faktiskt något helt nytt, inte alls som alla andra dussin-communities. Med FB har jag mer koll på fler av mina vänner. De vänner som jag träffar IRL träffar jag lika mycket som innan FB blev stort.

  Anonym, om dina vänner slutar höra av sig på grund av Facebook så är det något som är galet, och det är inte Facebook.

  För mig är irl, mail, sms, telefon, facebook och annan kommunikation lika viktig. Jag har många vänner som jag enbart känner via nätet och jag har även många vänner som jag håller daglig kontakt med via nätet, trots att jag träffar dem varje vecka IRL. Tycker inte man ska se nätet och Facebook som ett hot utan som ett komplement som underlättar kontakten med många.

  Pelle, du borde ge det en chans och inte vara så neggo.

Comments are closed.