Hammarby slog serieledande Rospiggarna!

Det blev en fin speedwaykväll på Gubbängen i går kväll. Första hemmasegern för säsongen är ett faktum, men det var spännande ända in i slutet av matchen.

Segern innebär att Bajen klättrar till femte plats i tabellen samtidigt som Rospiggarna tappade serieledningen till Västervik. Bäst i Bajen var som vanligt Nicki Pedersen som tog 14 poäng medan Jesper B Jensen och Tomasz Gapinski tog 11 pinnar var. Scott Nicholls som gjorde sin första match för Bajen i går plockade 9 poäng och sa efter matchen: “Det tar lite tid att lära känna banan. Det är synd att jag inte kunnat komma förrän nu men nu ska jag göra mitt allra bästa under resten av säsongen.” (via Bajenspeedway.se)

I det tolfte heatet inträffade en rätt läskig olycka men enligt rapporterna klarade sig Rospiggarnas Chris Slabon utan större skador.

Bland de 2440 åskådarna fanns jag, Anders, Pigge, Wågen och Charlie. Bra gäng och bra speedway. Vädret var inte det bästa, men vi slapp regn.

Bilder kommer senare.

Läs bra matchrapport på unt.se.

3 thoughts on “Hammarby slog serieledande Rospiggarna!”

 1. Speedway (uttalas spiddwäjj, har jag förstått) ska vara mycket underhållande att se live. Jag får ta mig i kragen och ta mig i väg och kika på någon seriematch inom kort.

 2. Nu var det val iofs ingen bragd av Bajen att slå serieledande Rospiggarna. Det är ju inte helt konstigt att de ledde serien inför förra omgången då de mött Smederna och Masarna hemma samt Indianerna borta. Men men… Matcher ska ju vinnas.

  Jag tycker att det är lite konstigt att Bajen ligger där de ligger. Men de kommer väl är jag rädd för. Slarvigt dock att tappa mot Piraterna hemma. Speciellt med den hemmabanan.

  Nåväl… Hoppas på en stor uppslutning av gamla Tunabor som kan heja fram våra gubbar (det kommer att behövas). För ni har väl inte gått och bytt lag bara för att ni blivit Sthlmare?

  Well… spread the word:
  12/6 Bajen – Smederna

  Peace, över och ut…
  /Don

 3. Jag kommer att hålla på Bajen. Visst finns Smederna alltid i mitt hjärta på något sätt men det är ändå Bajen som jag följer och hejar fram till seger.

Comments are closed.