Teknik lockar till träning

Efter att antal besök hos företagsläkare, magnetröntgen och ortoped har jag nu fått en remiss till Olmed på SöS för att få inlägg “med medial förhöjning” (hålfotsinlägg alltså) till mina skor. Det ska tydligen hjälpa till att avlasta den skada som jag har i vänster mellanfot som gör att foten sjunkit ner lite innåt. Steloperation av en liten led i mellanfoten var ett alternativ men det enades jag och ortopeden om att det var lite drastiskt. Det hade medfört viss orörlighet i sidled, något som man behöver om man tex. går på tvären i en backe.

För att ha ett par bra träningsskor när jag väl kommer till Olmed så gick jag och köpte ett par Nike-skor i Plus-serien. Den serien har den lilla finessen att man kan lägga i en elektronisk sensor i vänster sko, under innersulan. Sensorn kommunicerar sedan trådlöst med en liten mottagare som man kopplar till sin iPod nano. Man kan med detta lilla system logga precis hur långt och hur snabbt man springer. Man får även röstpeppning av en röst i lurarna samtidigt som man lyssnar på sin utvalda träningsmusik. All insamlad data laddas sedan upp till en sorts träningsdagbok på Nike.com där man kan se hur man utvecklas. Hoppas att den här tekniska lösningen ska kunna hålla mig motiverad att träna regelbundet. Har hittat en lagom runda i närområdet som i dag blev drygt 4 kilometer lång. Den går lätt att utöka när kondisen blivit markant bättre.

Köpte mina Nike Air Structure Triax+ MRunners store på Vasagatan. Mycket bra affär med mycket kompetent service som jag kan rekommendera.

» Läs mer om Nike+iPod
» Nike+.com
» Bilder på Flickr

9 thoughts on “Teknik lockar till träning”

  1. Jag väntar till nästa modell när man slipper sjäva löpandet.. Annars en sjukt bra idé =)

  2. Spännande, allt blir ju lite roligare sådär! Ser fram emot en recension på skorna:)

  3. Hurru. Kan du inte ta med en tjockis ut i skogen. KAn vi börja med halva streckan skulle jag bli glad.

  4. Henrik!
    Gå in på http://www.lopning.se och regga dig. Där kan du hitta många fina löprundor i Sthlm med omnejd. Du kan även efter träningspass fylla i din egen löprunda och skriva en beskrivning till andra som skulle kunna tänkas pröva just din runda. Den mäter också upp på en karta hur långt du sprungit (ifall din iPod-mätning inte skulle funka …).

  5. Hmm nappade på detta :)
    Finns ju massa features på Nike.com där man kan rita upp sin egen bana också…. Finns Challenges också Henke, sugen? :)

Comments are closed.