Brett Anderson fucking rules!

Åh, jag har varit på en så jäkla bra konsert i kväll. Gamla Suede-sångaren Brett Anderson kom till Debaser Medis och spelade en massa låtar från sin kommande skiva som är hans första soloalbum. Riktigt bra var det. Men inte nog med det, han toppar det hela genom att spela ett par gamla Suede-klassiker som extranummer. Helt fantastiskt bra! Vi fick höra The wild ones, Everything will flow och avslutande Trash.

Jag trodde nog inte att Brett skulle kunna leverera så bra nu när han är solo efter att ha skippat The Tears för ett tag, men gosse jag misstog mig. Jag anade att det skulle bli bra efter att ha lyssnat en del på kommande skivan (i butik 28 mars) men så här bra vågade jag inte hoppas på.

Han är ruskigt cool på scenen. Dompterar publiken, micken och höfterna på bästa sätt. Vem blir inte impad (eller hångelsugen om man är lagd så) efter att ha sett Brett köra sina coola moves på scenen. Det är höftvickande, micksnurrande och allmänt cool attityd. Han beklagade sig lite att hans röst var risig efter att ha kört flera gig på raken de senaste dagarna. Det är dock inget jag märker av. Han sjunger grymt bra.

Jag ger konserten betyget 4 av 5. Det som fattades för en femma var några fler Suede-låtar (speciellt Animal nitrate) men jag fattar att han kanske inte vill spela gammal skåpmat allt för mycket.

» Se alla bilder på Flickr

5 thoughts on “Brett Anderson fucking rules!”

 1. Låter grymt!
  Var lite sugen men efter lyssnat på nya och för den delen riktigt dåliga soloskivan bestämde jag mig för att stanna hemma… =)

 2. Åhh, vad avundsjuk jag är på dig! Hann se suede 4 gånger live innan de lade av, och att se Brett på scenen är otroligt härligt. Han har fantastisk energi!

 3. Du glömde nämna By the sea och Filmstar också. Mycket bra konsert! Skivan är inte lika bra som Tears (hur underskattad var inte den då!), men högst trevlig, låt säga 3+ i betyg. Slutet på ordinarie set var fläskigt tungt, lät rent mesigt jfrelsevis på plattan. Och visst var han onödigt på defensiven med rösten sin, behövde alls inte ursäkta sig ju!
  Hann se Suede 3 ggr, samtliga under Dog man star-turnén.

 4. Ah vad synd att jag missade då. Jag trodde jag var ensam om att vilja gå och gå ensam ville jag inte. Att sen den nya plattan är ganska risig avgjorde saken definitivt.

  Å andra sidan var Arcade Fires konsert på Cirkus kvällen efter rysligt bra!

 5. Blev jätteglad när jag läste ditt inlägg! Jag är väldigt avundsjuk på dig också! Jag har tyckt om Suede i några år men aldrig så mycket som jag gör nu, och jag visste inte ens att Brett skulle spela i mars 07, märkte det senare…Hoppas att han kommer igen för han är bara så bäst och snygg och allt det där och han är bättre i Suede men jag älskar dom mest!

Comments are closed.