Webbplock tisdag 13 februari

Jag tänkte börja göra inlägg av notiskaraktär där jag samlar upp lite intressanta saker som hänt under dagen eller de senaste dagarna. Innehållet kan komma från andra bloggar eller olika nyhetssiter. Det finns flera mycket duktiga bloggar som kör med inlägg av den här typen och jag tycker det är en bra grej. Det underlättar också lite för mig eftersom jag ofta känner att det är mycket jag vill skriva om som jag inte riktigt hinner med att skriva långa inlägg om. Nu blir det alltså kortare texter med länkar till sidor där ni kan läsa mer om ni är intresserade. Vi får se hur det funkar. Kommentera gärna!

 • MTV gör som YouTube, skriver Beta Alfa. Nyligen krävde MTVs ägare Viacom att YouTube skulle plocka bort över 100.000 klipp som Viacom äger rättigheterna till. Detta efter att de två bolagen inte kunnat enas om ett avtal. Nu verkar det som att MTV ska tillåta bloggare och andra siter att använda deras innehåll på sina sajter. De får alltså en direkt relation med sina användare och slipper ha YouTube som mellanhand.
 • Martin Jönsson på SvD berättar att MTV kan komma att göra personalnedskärningar i storleksordningen 500 personer.
 • Svensk Damtidning har startat en sajt. Ful som fan, taffligt redigerade videoklipp och usla fotomontage. Precis som man kunde förvänta sig va?
 • Yahoo och Google har startat varsin sida för sajtägare som vill kolla hur deras sajter ligger till i de olika sökmotorerna. Man får hjälp med diverse smarta saker som att kolla vilka som länkar till ens sajt och statistik på hur sajten ligger till i indexet. Besök Google Webmaster Central och Yahoo! Site Explorer. Via Nikke Index och Google blog.
 • Computer Sweden berättar att Google återigen blivit fällda i belgisk domstol. En tidigare dom slås fast men skadeståndet sänks till 1,5 miljoner euro (ca 14 miljoner kronor) per dag. Google får alltså INTE publicera ett gäng tidningars rubriker och ingresser i sin tjänst Google News. Det här är verkligen stenåldersagerande av tidningarna i fråga. De borde anpassa sig till Den Nya Ekonomin och se Google News som en trafikdrivare till de egna siterna. Mer hos Frisim och Beta Alfa.
 • Missbruk x 2: Robbie Williams är inlagd för pillermissbruk och Red Hot Chili Peppers-sångaren Anthony Kiedis fastnade i missbruk av nätporr när han skaffade dator. Via Nunstedts blogg.

  Till sist tre grymma skivtips:

 • Salem Al Fakir – This is who I am
  MySpace | iTunes
 • Säkert – Säkert!
  MySpace | iTunes | blogg
 • Sophie Zelmani – Memory loves you
  Hemsida | iTunes

2 thoughts on “Webbplock tisdag 13 februari”

Comments are closed.