Lite nytt om bilder i bloggen

Min gamla moblog-leverantör Textamerica har blivit girig och drar från och med den 31/12 in den typ av gratiskonto som jag har använt sedan sommaren 2004 då jag började skicka in bilder via mobilen. 390 bilder hann det bli med tiden. Klicka här för att bläddra igenom bilderna från början. En annan grej de dragit in på är att man inte kan se annat än de 30 senaste bilderna i större version. Man kan inte ens få en backup på alla sina inskickade bilder. Skitföretag!

Surt att en leverantör börjar dra in på saker istället för att utveckla och göra upplevelsen bättre. Jag hade gärna betalat en slant om jag ansett att tjänsten var tillräckligt bra. Det är den inte så nu går jag över helt till Flickr.

Från och med nu är alltså mobilbilderna i högerkanten levererade av Flickr. Under mobilbilderna kan man se de senaste bilderna jag tagit med Photo booth. Det är ett litet roligt program som följer med när man köper en Mac med inbyggd kamera och jag har ju precis skaffat mig en MacBook. Läs mitt test av Photo booth från febriari 2006. För att skicka bilder direkt till Flickr använder jag en liten plugin som heter FlickrBooth (via Macfeber) så det lär säkert bli en hel del tramsiga bilder i bloggen framöver eftersom Photo booth har en massa skojiga effekter.

2 thoughts on “Lite nytt om bilder i bloggen”

  1. jag struntar i “Lite nytt om bilder i bloggen” vill bara tacka för födelsedagshälsningen. Ha det gott./Ulla

  2. Surt. Hade ingen aning om det. Dags för mig att också fimpa Textamerica. Riktigt snålt och risigt.

Comments are closed.